Primarul din Bușteni, reținut pentru purtare abuzivă și instigare la mărturie mincinoasă

FOTO: gazetarie.ro
FOTO: gazetarie.ro

Primarul în funcție din Bușteni a fost reținut într-un dosar în care este acuzat că ar fi lovit o femeie, administrator al unei firme din subordinea CL Bușteni.

Primarul orașului-stațiune Bușteni, Mihai Corbu, a fost reținut, joi, într-un dosar de purtare abuzivă,  influențarea declarațiilor și instigare la mărturie mincinoasă.

Dosarul pe numele lui Corbu a fost deschis după ce o femeie, administrator al unei societăți comerciale din subordinea Consiliului Local Bușteni, l-a reclamat, în urmă cu o săptămână, că ar fi lovit-o.

”Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au fost sesizați la data de 16 octombrie a.c. despre faptul că în stațiunea Bușteni, județul Prahova, un bărbat de 58 de ani, care îndeplinește o funcție de autoritatea publică (primarul Mircea Corbu- n.r.), aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a agresat fizic și verbal o femeie de 36 de ani, ce are calitatea de administrator al unei societăți comerciale. În continuarea cercetărilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Prahova sub directa supraveghere și coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, referitoare la situația prezentată, fața de bărbatul în cauză a fost dispusă, la data de 24 octombrie a.c., continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, precum și pentru săvârșirea infracțiunilor de influențarea declarațiilor și instigare la mărturie mincinoasă”, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Prahova, citat de Agerpres.

Astfel, în urma probatoriului administrat,  față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

”Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. Precizăm că aceste activități nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, menționează sursa citată.

Primarul stațiunii prahovene Bușteni, Mircea Corbu, este acuzat de către o femeie, administratoare a unei societăți comerciale din subordinea Consiliului Local Bușteni, că ar fi lovit-o.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că primarul s-ar fi prezentat în biroul acesteia, cerându-i să îl elibereze pe motiv că acolo va fi instalat sistemul de supraveghere video, moment în care ea a refuzat, cerând să îi fie transmisă o informare cu termen de eliberare a spațiului, acesta fiind motivul pentru care între cei doi a izbucnit scandalul.

Corbu, ”acuzații false motivate politic”

 Ulterior scandalului, primarul Mircea Corbu a transmis presei un comunicat în care vorbea despre despre manipulare și ”acuzații false motivate politic”, arătând că agresiunea de orice fel este o faptă condamnabilă și anunțând că va denunța penal aceste calomnii.

”Recent, adversarii politici au încercat să denigreze realizările și să răspândească acuzații nefondate. Doresc să subliniez că toate acuzațiile sunt false și motivate politic. Persoane cu interese ascunse au încercat să arunce o lumină nefavorabilă asupra activităților noastre, încercând să blocheze inițiativele destinate dezvoltării orașului.

În acest context, SC Caraiman Comserv SRL (societate aflată în subordinea Consiliului Local Bușteni - n.r.), sub conducerea doamnei Geantă Delia, împreună cu alți consilieri locali, au refuzat să colaboreze pentru implementarea unor proiecte importante, blocând în mod deliberat relocarea necesară pentru instalarea sistemului de monitorizare video.

Acțiunile lor au pus în pericol o finanțare de peste 500.000 de euro și, implicit, progresul orașului nostru. Resping cu fermitate acuzațiile defăimătoare lansate recent și încercările repetate ale doamnei Geantă Delia de a mă ataca, încercări respinse deja de instanțele de judecată ca fiind nefondate. Este regretabil că aceste acuzații sunt utilizate ca arme politice în context electoral, denotând mijloacele josnice la care unii adversari politici recurg pentru a destabiliza progresul nostru”, precizează primarul în comunicatul citat. 

Reamintim că în urma alegerilor din iunie 2024, primarul în funcție Mircea Corbu a ieșit pe locul al treilea, iar primăria a fost câștigată de Emanoil Savin, care în 4 august a murit în urma unui infarct făcut pe când se afla pe terenul de fotbal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel