Primarul din Mioveni, reținut de DNA. Update: Precizările avocatului

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ion Georgescu, primarul din Mioveni, ar fi fost reținut de DNA. 

UPDATE:

"Pur şi simplu s-a îndeplinit procedura normală de aducere la cunoştinţă a acuzaţiilor şi întocmirea actelor de procedură privind luarea măsurii de reţinere pentru 24 de ore, în calitate de suspect. (...) Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunţătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă şi cu siguranţă nu cred că s-a întâmplat aşa, (...) iar astăzi l-a chemat să restituie suma de 10.000 de euro domnului denunţător, pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Domnul denunţător a ştiut de ce îl cheamă şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat", a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu, conform Agerpres.

Ea a precizat că primarul şi denunţătorul se cunosc de 30 de ani şi sunt prieteni.

"Domnul primar a fost foarte deschis, a dat declaraţii, a spus că nu este adevărat, se consideră nevinovat şi că nu se aştepta la o astfel de întâmplare", a mai spus avocata.

Primarul oraşului Mioveni, social-democratul Ion Georgescu, este cercetat într-un dosar de trafic de influenţă, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, edilul ar fi fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia unei persoane, medic, suma de 10.000 de euro, bani primiţi anterior de la aceasta ca avans dintr-o sumă totală de 30.000 de euro ce ar fi fost pretinsă pentru a-i facilita angajarea la spitalul din Mioveni.

UPDATE: Conducerea PSD Argeş a votat excluderea din partid a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie.

"Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni. PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.

Ion Georgescu deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Argeş şi de preşedinte al PSD Mioveni.

UPDATE: Primarul a fost dus la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat. Social-democratul Ion Georgescu este cercetat într-un dosar de trafic de influenţă, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

UPDATE: Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează o percheziţie la locuinţa primarului oraşului Mioveni, social-democratul Ion Georgescu, într-un dosar de trafic de influenţă, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor, edilul ar fi fost prins în flagrant, în urma unui denunţ, în timp ce înapoia unei persoane, medic, suma de 10.000 de euro, bani primiţi anterior de la aceasta ca avans dintr-o sumă totală de 30.000 de euro ce ar fi fost pretinsă pentru a-i facilita angajarea pe un post de conducere la spitalul din Mioveni. 

______________________________________________________________

Ion Georgescu ar fi vizat de o anchetă a DNA. Primarul din Mioveni s-ar afla în prezenţa procurorilor, potrivit surselor Antena 3. Încă nu se ştie dacă există o măsură preventivă. Acesta ar urma să fie dus la sediul DNA Piteşti, unde urmează să stea de vorbă cu anchetatorii.

Ar fi vorba despre o persoană care susţine că i-ar fi dat primarului o sumă de bani ca să fie angajată, să primească un post de conducere în Spitalul din oraşul Mioveni.

Până la acest moment, procurorii anticorupție nu au confirmat acest lucru şi nici nu l-au infirmat, potrivit Antena 3

Știre în curs....

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel