Diagnosticul medical primit de primarul general al Capitalei este unul grav, care ar putea duce la întreruperea mandatului său înante de termen.
Confruntată cu nemulțumiri ale bucureștenilor legate de nivelul tensiunii din trafic, de intoxicațiile cu fum și praf, de hemoragiile care se produc frecvent în rețeaua de apă și de căldură, Firea a decis să amputeze conducerea unui spital care făcea performanță, printre altele la nivelul neurochirurgiei de vârf. Acest comportament paradoxal a trecut aproape neobservat de public, dar a ridicat clinicienilor suspiciunea unui diagnostic grav: delir de putere.
Pacienta a refuzat tratamentele cu management profesionist și a continuat să consume suplimente preparate de un amator, a cărui singură recomandare a fost prietenia găștilor din spital.
Evoluția bolii este una gravă. Deja pacienta a pierdut o secție de neurochirurgie de vârf, înregistrându-se cel puțin 10 victime pe zi (morți prin tumori imposibil de operat din cauza lipsei de personal).
Radiografiile arată rău, cu afectare atât a imaginii în zona electoratului tânăr (a medicilor care și-au dat demisia), cât și a celui în vârstă (pacienții spitalului).
Operațiile estetice, cosmetica scenei ”Întoarceți-vă, pun ce director vreți voi, dar după un concurs pe care îl organizăm noi”, nu vor atinge cauza problemelor pe care începe să le aibă Gabriela Firea. Pacienta a avut noroc cu referendumul pentru familie, fiind greu de crezut că un astfel de control preventiv poate fi organizat și la București în scurtă vreme. Dar asta nu înseamnă că nu pot izbucni crize, în special legate de circulație, în orice zi cu ambuteiaj.
Ca urmare, este necesară o intervenție majoră, prin care să-i fie scoasă din cap ideea că poate face orice, atâta timp cât analizele sociologice îi ies bine. Odată o iau razna lucrurile și Biroul Electoral Municipal închide foaia de observație cu celebra formulă germană ”Heute rot, morgen tot”. Astăzi rumen, mâine mort, din punct de vedere politic evident.
Cât privește operația pe creier, cine să o facă? Ionuț Găbej, neurochirurgul întors din Franța pentru a ridica de la zero o secție și a face mai multe premiere medicale în România. Sau Silvi Ifrim, cunoscută doar prin scandalurile din cele două spitale unde a fost pusă director interimar?
Dar stai, că pe Găbej l-au împins să-și dea demisia... Asta e, chiar dacă iese prost, nu poți zice nimic, pentru că ai ales-o cu mâna ta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News