Primarul Hunedoarei, reales cu 82,68% dintre voturi, cel din Deva a câștigat cu 38,5%

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Municipiile Hunedoara și Deva au primari sociali-democrați. 

Dan Bobouțanu (PSD), edilul municipiului Hunedoara, a fost reales cu 82,68% din voturile electoratului, potrivit datelor parțiale comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), scrie Agerpres. Bobouțanu, ajuns la al treilea mandat, a reușit cel mai bun scor electoral din județ la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Pe locul secund s-a clasat candidatul PNL, Lucian-Petre Gherman, care a reușit să obțină 6,52% dintre voturile valabil exprimate.

În ceea ce privește numărul de voturi, Dan Bobouțanu a fost votat de 17.376 de alegători, în timp ce Lucian Gherman a strâns 1.372 de voturi.

Prezența la vot în municipiul Hunedoara a fost de 38,21%.

Primăria municipiului Deva, câștigată cu numai 38,5%

Primăria municipiului Deva, reședința de județ, a fost câștigată de social-democratul Lucian Ioan Rus, care obținut 38,5% din totalul voturilor valabil exprimate, în timp ce contracandidatul său, actualul primar, Florin Oancea, a fost votat de 24,57% dintre alegători, potrivi datelor parțiale ale AEP.

Astfel, Lucian Rus a obținut 9.066 din voturile electoratului, în timp ce pentru Florin Oancea au optat 5.787 de alegători din Deva. Prezența la vot la nivelul municipiului Deva a fost de 44,03%. 

”Timpul este necruțător și nu putem rămâne pe loc, trebuie să ajutăm orașul să crească, să se dezvolte sustenabil, să devină acel oraș smart, curat și prietenos cu mediul, pol turistic, pe care ni-l dorim cu toții.

Eu și echipa mea avem o mare responsabilitate față de Deva și multe lucruri de făcut pentru dumneavoastră, oamenii orașului. Îndreptăm, pe rând, micile neajunsuri care ne influențează viața cotidiană și continuăm cu proiectele de anvergură menite să repună Deva pe harta dezvoltării”, a transmis noul primar ales, citat de Agerpres.

Citește și: Cum se explică diferențele de voturi dintre listele scrise de mână și cele electronice. Toni Greblă: Dacă ele conțin inadvertențe, sistemul refuză înregistrarea lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel