Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri că toate şcolile din oraş au autorizaţii sanitare de funcţionare şi doar câteva licee, şcoli şi grădiniţe mai au nevoie de avizele ISU pentru protecţia la incendii.
Publicitate
'Şcolile şi pregătirea acestora pentru începutul anului şcolar reprezintă principala temă în aceste zile. Am avut şi o întâlnire la Prefectură, s-a pus problema dacă avem autorizaţii sanitare de funcţionare la şcoli şi am spus că avem, în ceea ce priveşte avizele de la ISU pot spune că avem câteva şcoli nu cu probleme, ci în diverse faze de autorizare, respectiv Colegiul Naţional Ion Maiorescu, Seminarul Teologic, Şcoala numărul 7, Şcoala numărul 8, Grădiniţa Prichindeii şi Grădiniţa Dumbrava minunată, toate unităţile de învăţământ care au fost modernizate sau construite după 1990. La Colegiul Ion Maiorescu suntem în finalizare, am rezolvat tot, am închis casa scării, (...) s-au pus detectoare de fum, s-au pus hidranţi, inclusiv după ce s-a terminat proiectul european de reabilitare a trebuit să închidem holurile spre casa scărilor şi gândiţi-vă că e unitate de învăţământ monument istoric şi a fost nevoie de alt proiect, dar am rezolvat.
La Seminarul teologic mai avem de realizat doar iluminatul de siguranţă, la fel la Şcoala numărul 7 trebuie redepusă documentaţia după ce s-au finalizat toate lucrările. Am făcut a doua scară, am făcut instalaţie de incendiu, de detectare a fumului, instalaţie de stropire. deci ar trebui şi la Şcoala 7 să luăm autorizaţia. La Şcoala 8 nu am mai permis folosirea acelui amfiteatru de festivităţi, pentru că acolo aveam probleme cu numărul de persoane, am redus numărul de locuri şi am creat culoare, trebuie doar la nivel de documentaţie să rezolvăm situaţia, nu avem probleme de siguranţă la incendiu, iar la grădiniţe mai trebuie iluminare de siguranţă şi geamuri rezistente la incendiu în trei săli de clasă şi redepunerea documentaţiei', a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, la o conferinţă de presă. El a afirmat că în ultimii ani au fost reabilitate, modernizate şi dotate cu mobilier nou aproape toate unităţile de învăţământ din oraş.
'Lucrurile evoluează la şcoli şi chiar într-un mod sustenabil şi eficient. Nu a fost simplu şi nu e simplu, dar după opt ani de zile putem spune că, din punct de vedere al dotării şi al infrastructurii şcolare, rivalizăm cu foarte multe unităţi şcolare din oraşe cu pretenţii, dar a durat opt ani. Foarte mulţi bani au venit din fonduri europene, aproape patru milioane de euro, am susţinut şi noi an de an cel puţin 200 de mii de Euro pentru investiţii şi au mai rămas doar vreo patru şcoli la care se vor face lucrări de reabilitare şi modernizare după 2020' a încheiat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu