UPDATE: Primarul oraşului Lehliu Gară, plasat sub control judiciar de DNA. "Nu sunt eu Șpăguță"

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Primarul oraşului Lehliu Gară, Iulian Iacomi, a fost audiat la DNA în dosarul lui Iulian Dumitrescu, apoi pus sub control judiciar.

UPDATE:

Primarul oraşului Lehliu Gară, Iulian Iacomi, a fost plasat sub control judiciar de DNA pe o perioadă de 60 de zile, el fiind acuzat de luare de mită în dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu. Potrivit unor oficiali ai DNA, procurorii au pus sechestru pe averea primarului, transmite Agerpres.

În ultima declaraţie de avere depusă în 2024, Iulian Iacomi a menţionat că deţine două case (cu suprafeţe de 100 şi 200 mp) şi trei terenuri (două intravilan de 2.000 mp şi 990 mp şi un teren forestier de 5.000 mp).

Știrea inițială:

Primarul oraşului Lehliu Gară, Iulian Iacomi, este audiat vineri la sediul DNA, în dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, transmite Agerpres.

Iulian Iacomi ar fi venit la DNA direct din vacanță. Acesta ar fi fost chemat la audieri deoarece în referatul de extindere penală pe numele lui Iulian Dumitrescu apar detalii despre o afacere de corupţie cu terenuri în oraşul Lehliu.

Potrivit unor stenograme apărute în presă, Iulian Dumitrescu i-ar fi dat primarului din Lehliu Gară sume importante de bani, pentru ca edilul să aprobe ridicarea unei hale de producţie a panourilor termoizolante, pe un teren de şapte hectare deţinut de firme controlate de preşedintele CJ Prahova.

VEZI ȘI: Iulian Dumitrescu a demisionat de la șefia PNL Prahova

Iulian Iacomi, numit și "Şpăguţă"



În stenogramele respective primarul Iulian Iacomi apare cu apelativul "Şpăguţă", așa că astăzi, în fața sediului DNA, Iulian Iacomi a declarat presei că nu el este "Şpăguţă", dar fără a explica pentru cine totuși este folosit acest apelativ dacă nu pentru el. Acesta a mai susținut în fața jurnaliștilor că nu a luat niciun ban și că ar fi nevinovat.

"Nu am luat nimic, voi demonstra că sunt nevinovat. Nu sunt eu "Şpăguţă". Nu este adevărat și voi demonstra. Sunt documente oficiale, puteți verifica tot", a declarat Iulian Iacomi în fața sediului DNA.

DNA a extins urmărirea penală pe numele lui Iulian Dumitrescu



Precizăm că DNA a anunţat joi că a extins urmărirea penală pe numele lui Iulian Dumitrescu, pentru alte peste 65 de fapte. Printre acestea se numără: dare de mită în formă continuată (50 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

VEZI ȘI: DNA, decizie în cazul lui Dumitrescu Iulian, președinte al CJ Prahova. E acuzat de 67 de infracțiuni de corupție

Astfel, DNA susține că în perioada 22 octombrie 2021 - 8 noiembrie 2022, Iulian Dumitrescu, persoană cu rol decizional în cadrul unei societăţi comerciale care era proprietara unui teren şi beneficiar real al sumelor de bani care alimentau un cont bancar având ca titular societatea comercială respectivă, ar fi dat unui funcţionar public, în numerar, suma totală de 923.350 lei (în 43 de tranşe) şi 74.000 euro (în 7 tranşe).

"Banii ar fi fost daţi în legătură cu îndeplinirea de către funcţionar a unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu în domeniul urbanismului cu privire la terenul respectiv. Suma primită ar fi fost o parte a unui procent calculat din suma de 1.120.000 euro, reprezentând preţul vânzării terenului ce s-a încasat în contul ce avea ca beneficiar real pe Iulian Dumitrescu", precizează procurorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel