Primarul Parisului nu-i vrea pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice

Primarul Parisului nu-i vrea pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice/ Foto Ilustrativ Pixabay
Primarul Parisului nu-i vrea pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice/ Foto Ilustrativ Pixabay

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a făcut o declarație îndrăzneață miercuri, subliniind speranța sa că sportivii ruși vor fi interziși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris și la ceremonia de deschidere a competiției, scrie Reuters.

Hidalgo a subliniat că este de preferat ca aceștia să nu fie prezenți, în timp ce se pregătesc să facă față unor probleme dificile legate de conflictul din Ucraina și Gaza.

În contrast, primarul Parisului a subliniat că sportivii israelieni sunt total bineveniți la evenimentul sportiv de prestigiu. Într-un interviu acordat Reuters, Hidalgo a evidențiat că, spre deosebire de Rusia, Israelul este o democrație, făcând astfel o distincție clară între cele două țări.

Deși Comitetul Internațional Olimpic este cel care decide asupra participării sportivilor la aceste competiții, Hidalgo și-a exprimat speranța că sportivii ruși și belaruși nu vor fi prezenți la ceremonia de deschidere. Deocamdată, sportivii acestor țări nu pot concura sub drapelurile naționale, ci doar ca neutri, fără steaguri sau imnuri.

În plus, Primarul Parisului a adăugat că, înainte de începerea Jocurilor Olimpice, va avea loc o ceremonie specială pentru a comemora victimele atacului asupra sportivilor israelieni și a membrilor delegației la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972. Această comemorare este un semn al respectului și rememorării istorice a tragediei din trecut.

Planurile ambițioase ale ceremoniei de deschidere de la Paris ar putea fi reduse și mai mult din cauza preocupărilor legate de securitate, a declarat șeful echipei care gestionează evenimentul.

În ciuda discuțiilor de reducere a ceremoniei de deschidere, din cauza temerilor legate de securitate, directorul executiv al Jocurilor Olimpice, Christophe Dubi, a insistat asupra faptului că se dorește păstrarea paradei spectaculoase și unice a atleților pe râul Sena, fără a risca siguranța acestora.

Dubi vorbea în contextul în care guvernul francez a ordonat noi restricții privind mulțimea pentru spectacolul din 26 iulie - biletele nu mai sunt disponibile gratuit pentru public, ci doar pe bază de invitație.

"Vă puteți adapta în funcție de nivelul de risc", a declarat Dubi pentru Sky News la sediul Paris 2024.

"Deci, în funcție de natura amenințării, bineînțeles că acest lucru poate fi redus și mai mult, dacă este necesar... și a fost abordată o întrebare de bază, care este 'putem reveni la o altă locație, să spunem, un stadion undeva' ", a mai declarat acesta.

"Nu poți planifica un plan B. Este mult prea mare, prea sofisticat, prea complex din punct de vedere artistic pentru a te uita la un plan B în altă locație. Planul B se reduce, se ajustează, dar este acea locație", spune Dubi.

Chiar și cu o mulțime redusă, ceremonia de deschidere de la Paris nu va fi ca niciuna de până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel