Consiliul Local l-a mandatat pe primarul Sectorului 1 să negocieze cu Romprest eficientizarea activităţii de salubrizare.
Potrivit Agerpres, consilierii locali ai Primăriei Sectorului 1 au adoptat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre pe această temă. Este vorba despre modificarea suprafeţelor de intervenţie pentru activităţile de măturat, spălat, stropit şi întreţinere a căilor publice prevăzute în prezent în contractul cu operatorul de salubrizare.
„Aşa cum am promis, unul dintre obiectivele acestui mandat este să opresc risipa banului public. Nu mai putem accepta să plătim din banii publici nişte prestări doar pe hârtie. Conform facturilor actuale emise de operatorul de salubritate, maşinile Romprest trec de până la 12 ori pe zi pe aceeaşi stradă, iar în alte zone ale sectorului dacă trec o singură dată pe zi. Am primit astăzi mandatul să punem capăt jafului şi să aducem serviciile de salubrizare în conformitate cu nevoile reale ale comunităţii locale”, a declarat primarul Clotilde Armand.
Potrivit Antena 3, în această seară, Clotilde Armand a forțat închiderea ședinței de la Sectorul 1. „Sunt de dimineață de la ora 6.00, nu se poate ce faceți! Propun să oprim aici ședința. Doamna președintă, sau terminăm votul, sau se oprește aici votul și continuați să discutați cu domnii care șantajează populația. Da?“, a spus Clotilde Armand. „Ar trebui să vă fie rușine!“ s-a auzit, imediat după, din sală.
Înainte de aceste replici, avocatul companiei Romprest a vorbit despre o posibilă ilegalitate întreprinsa de Clotilde Armand: „Vreau să îmi ofer o opoziție față de ceea ce am văzut aici. Astăzi, dumneavoastră ați votat ceva din aprilie 2021 ce se află pe ROL-ul instanței de judecată fără să existe hotărârea Consiliului Local și pentru care v-a fost cerut acest contract să se acopere un viciu de procedură. Astăzi a fost termenul de judecată în fața Tribunalului București, unde prin acțiune exclusivă a doamnei primar, și îmi pare rău că nu este aici, care s-a erijat ca reclamant în numele său, al autorității contractante, anume Consiliul Local și în numele UAT-ului, a formulat o acțiune a cărei finalitate este exercitarea dreptului de control față de Romprest prin solicitarea tuturor documentelor companiei, începând cu anul 2008, pentru a verifica cheltuielile și tarifele. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar există 154 din Codul Administrativ care impune obligația primarului de a da ascultare hotărârilor Consiliului Local, altfel e abuz în serviciu.
De 3 luni, dumneavoastră știați, domnilor consilieri, că în numele dumneavoastră s-a formulat această acțiune și abia astăzi vi s-a cerut votul și ați venit cu acest amendament? Mie mi se pare că această chestiune pune în discuție o transparență la nivel instituțional între 2 entități, Forul Executiv și Consiliul Local. Eu am rămas surprins să vin să văd că tot ceea ce am învățat a fost călcat în picioare, ca principii de drept. Nu aceasta este rațiunea între două entități partenere, să ajungem să ne ciondănim. Nu există oare specialiști?”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu