Află în articol cum trebuie să îți începi ziua și ce trebuie să faci în primul rând dimineața pentru a fi sănătos și plin de energie.
Dimineața este cea mai importantă parte a zilei, așa că ai mare grijă cum ți-o începi. Se pare că starea de spirit pe care o formăm după trezire ne afectează succesul, sănătatea, nivelul de energie, dar și relațiile cu oamenii din jurul nostru. Astăzi vom învăța cum să începem corect dimineața, astfel încât ziua ta să fie una bună. Iată trei lucruri pe care trebuie să le face neapărat în fiecare dimineață.
Probabil ai auzit despre obiceiul de a te trezi devreme de la mulți oameni de succes. Nu-i de mirare. În primul rând, dacă te trezești devreme, elimini imediat nevoia de a te grăbi, prin urmare, reduci riscul de a uita accidental ceva și poți face în siguranță și fără grabă lucruri utile sau plăcute. În al doilea rând, dimineața ești cel mai concentrat și productiv din punct de vedere biologic, iar datorită acestui lucru îți poți atinge multe obiective în acest moment special, scrie dzen.ru.
În plus, toată lumea doarme dimineața devreme, nu există apeluri sau notificări, ceea ce înseamnă că nimeni nu te deranjează să faci ceea ce este important pentru tine. Momentul cel mai favorabil pentru trezire din punct de vedere al bioritmurilor este 5-7 dimineața. În acest caz, este extrem de important să respectați două reguli:
1. Trezirea la această oră este necesară atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. În caz contrar, veți activa așa-numitul sindrom al schimbării fusului orar. Deci, dacă te trezești în fiecare din cursul săptămânii la 6 dimineața și dormi până la 11 în weekend, atunci pentru săptămâna următoare corpul tău trebuie să cheltuiască energie pentru restabilirea bioritmurilor.
2. Pentru a te trezi devreme, trebuie să te culci devreme. Un om are nevoie de 8 ore de somn neîntrerupt pentru a fi sănătos. Sunt oameni care dorm puțin, care au nevoie de 5-6 ore, și sunt cei care dorm mai mult, a căror nevoie de odihnă este de 10 sau mai multe ore. Trebuie să găsiți un echilibru între acestea.
Mulți dintre noi suntem obișnuiți să ne trezim cu cafea. Totuși, ar fi bine să ții cont de faptul că nu orice organism reacționează la substanțele conținute de cafea ca stimulente. Sunt oameni care adorm după ce au băut o ceașcă, și sunt cei care, datorită caracteristicilor și patologiilor lor, nu au voie să o bea.
Dar apa curată dimineața este o soluție grozavă pentru cei care vor să fie sănătoși, veseli și frumoși. Iată de ce este util să bei un pahar de apă pe stomacul gol după trezire:
1. Ajută la eliminarea toxinelor din organism;
2. Începe procesele metabolice;
3. Contribuie la normalizarea tractului gastro-intestinal;
4. Curăță organele interne;
5. Stimulează sistemul circulator;
6. Dacă adăugați suc de lămâie, băutura va alcaliniza organismul, ceea ce va ajuta la îndepărtarea excesului de mucus din organism;
7. Atunci când se adaugă miere, apa va deveni și o sursă suplimentară de energie.
Mișcarea este viață. Și aceasta nu este doar o frază frumoasă, ci adevărul pur. Mulți cred în mod eronat că pentru a menține și crește nivelul de energie este suficient să nu o cheltuiți sau să fiți într-o poziție statică, adică să vă culcați. Dar nu este deloc cazul. Dinamica generează energie. De îndată ce începem să ne mișcăm, apare puterea și dorința de a acționa.
Corpul nostru iubește activitatea fizică. La urma urmei, fără ea, mușchii ni se degradează. În plus, cu antrenamentul regulat, apare rezistența.
Dacă nu sunteți obișnuit să faceți duș dimineața, ar trebui să încercați. În timpul nopții, corpul nostru scapă de toxinele care ies prin transpirație. Astfel, făcând un duș dimineața, ajutăm organismul să se curețe.
Un duș de contrast stimulează sistemul circulator și imunitar, îmbogățind organele interne cu oxigen și substanțe nutritive. Un duș ușor rece este incredibil de revigorant. Nu te poți scufunda imediat în apă cu gheață, deoarece acesta este un mare stres pentru sistemul cardiovascular. Experții recomandă să începeți cu o temperatură confortabilă a corpului, de 36 de grade, alternând-o cu una mai răcoroasă. Apoi, pe măsură ce te obișnuiești, poți crește diferența de temperatură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci