EXCLUSIV  Primele haine, "aceleaşi peste tot în lume". Ce rol aveau

Bulai afirmă că primele haine din lume erau identice, indiferent de regiune. Acesta a spus şi care era rolul lor. 

"Societatea umană a început prin gestiunea instinctului sexual. Așa a început! Din acest motiv, toate amintirile din populațiile arhaice și din descrierile istorice arată că primele haine peste tot, oriunde în lume, au fost aceleași. Acopereau zona genitală, nu că oamenilor le-a fost friguț. Noi le-am povestit așa la școală, că a venit glaciația și omului i-a fost frig, adică între picioare, nu în general, dar nu este așa!”, a spus Bulai.

„Apariția hainelor marchează interdicțiile sexuale, practic interdicția accesului la anumite femei! Acestea au fost primele norme din societate! Societățile au gestionat toate instinctele pentru că cel mai profitabil aspect este cel sexual. (...) Prima parte a societății secolului 20 a fost extrem de pudică. Succesul psihanalizei s-a legat exact de faptul că marile frustrări sexuale erau legate de presiunile sociale uriașe vis-a-vis de un model cultural.”, a menționat sociologul Alfred Bulai la Nod în Papură. 

VIDEO

Youtube video image

Citește și - Alfred Bulai, BANC TARE despre PANICĂ: Încolonați, în liniște, vă îndreptați spre cimitir

Alfred Bulai și Val Vâlcu au vorbit, într-o ediție antrioară a emisiunii, despre ceea ce numim panică în mass-media. 

Val Vâlcu și Alfred Bulai au vorbit despre scumpirile la alimentele de bază, dar și despre cum sunt prezentate aceste informații în presa din România, la emisiunea ”Nod în Papură”, de la DCNews și DCNews TV.

"Adevărul este undeva la mijloc. Și televiziunile vor să facă breaking news din știri de astă vară.", a spus Alfred Bulai.

"Bun, dar asta obsesiv cu au crescut prețurile, că e nenorocire, lumea e din ce în ce mai săracă... Păi cred că la un moment dat, cei care să spunem că nu sunt așa de săraci o să se ducă la posturi de televiziune care nu anunță din minut în minut cât de rău o duce lumea. Nu chiar știri pozitive, a fost un experiment în 2000-2001, cred că Antena 1, cică nu mai dăm morți, răniți în trafic, știrile de la ora cinci, căci am făcut un studiu și lumea zice că nu mai vrea violență. Bineînțeles că atunci când au făcut asta erau să dispară.", a remarcat Val Vâlcu. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel