Primele imagini cu apartamentul în care au stat suspecții în cazul crimei din Sibiu. Criminologul Dan Antonescu: Abia când îi vom avea pe toți 5 va începe hora în anchetă - Foto

Au apărut primele imagini cu apartamentul în care au stat suspecții în cazul asasinării lui Adrian Kreiner.

Antena 3 CNN a făcut publice primele imagini cu apartamentul în care au stat cei trei suspecți în cazul asasinării lui Adrian Kreiner, afaceristul din Sibiu care a murit la spital după ce a fost bătut crunt în propria casă. Reamintim că doi dintre bănuiți,  Marian Cristian Minae şi Laurenţiu Ghiţă, au fost prinși în Marea Britanie, iar Cosmin Costinel Zuleam, liderul grupării, rămâne în continuare de negăsit. Există informația că acesta ar fi plecat în Belgia la scurt timp după moartea afaceristului din Sibiu, dar este posibil ca între timp individul să fi părăsit teritoriul acestei țări.

Apartament din imagini ar fi din Dumbrăvița și ar fi, de fapt, apartamentul în care a locuit complicele celor trei suspecți. Acolo indivizii ar fi stat până când au reușit să fugă din țară. Criminaliștii au percheziționat locuința și au luat mai multe probe de la fața locului care i-au ajutat în identificare suspecților.

Între timp, Ilie Sitariu, complicele celor 3 asasini ar fi declarat în fața anchetatorilor că atunci când hoții s-au trezit cu ceasurile furate din casa milionarului s-au speriat, le-au împărțit între ei, iar ulterior acestea ar fi fost îngropate în apropierea unui bloc din comuna Dumbrăvița.

Criminologul Dan Antonescu: E clar că nu sunt la prima abatere și amprentele lor există în baza de date

Criminologul Dan Antonescu a comentat aceste noi informații la Antena 3 CNN.

"Dacă vorbim despre acest apartament, Dumbrăvița este un cartier al Timișoarei. Ei au mai stat într-un apartament închiriat de prietena unuia dintre ei, acolo la Șelimbăr dacă nu mă înșel și de acolo s-au dus în casa de vizavi, în vila victimei, și au făcut supravegherea. Indiferent despre care apartament vorbim, fie din Șelimbăr, fie din Dumbrăvița, fie de cel de lângă Sibiu, toate aceste locuri unde ei au fost, au fost cercetate din punct de vedere criminalistic.

Cei patru e clar că nu sunt la prima abatere și amprentele lor există în baza de date. Tot ce au găsit criminaliștii și îi felicit pentru acest lucru a fost prelucrat, a fost materializat în probe și astfel instanța a emis acele mandate de arestare în lipsă. Din ce știu eu, cel din Scoția și cel din Irlanda deja au fost recunoscuți de autoritățile de acolo și s-a început procedura de extrădare", a spus criminologul Dan Antonescu.

"Abia atunci când îi vom avea pe toți 5 va începe hora în anchetă"

Cât despre faptul că  Zuleam a fost trecut de Poliția Română la categoria "Most Wanted", criminologul Dan Antonescu a spus:

"E firesc să fie așa. Adevărul este că el beneficiază de acele facilități ale Spațiului Schengen, nu e verificat la amănunt atunci când trece dintr-un stat în altul pe teritoriul Spațiului Schengen. Credeți că cei doi care au fost prinși în Scoția și Irlanda au fost prinși de polițiile de acolo pentru că s-au uitat ei că ar putea fi urmăriți? Nu. Informațiile au fost trimise, punct ochit, punct lovit, de către polițiștii români și astăzi cei de acolo s-au dus într-o colaborare firească pentru că și polițiștii noștri primesc informații de la celelalte poliții și merg și îi rețin pe cei care sunt căutați de alte structuri din Europa.

Abia atunci când îi vom avea pe toți 5, și pe Zuleam, și pe iubita lui, plus cei trei care deja sunt în custodia poliției, abia atunci se va putea începe acea horă, cum spunem noi, în anchetă, în care fiecare dă vina pe celălalt și se creionează până la urmă motivul real al acestei crime pe care ei au comis-o".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel