Primele imagini cu momentul în care parapantistul de la Brașov se prăbușește de la 100 de metri înălțime - VIDEO în articol

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Au apărut primele imagini cu momentul în care parapantistul de la Brașov se prăbușește de la 100 de metri înălțime.

Au apărut primele imagini cu momentul în care parapantistul de la Brașov se prăbușește de la 100 de metri înălțime. În clipul video filmat de un martor de la sol se vede cum bărbatul se desprinde din seleta parapantei și cade în gol. Prins de parapantă rămâne doar tânărul cu care acesta efectua zborul în tandem.

Tragedia s-a petrecut acum trei zile în zona de zbor Bunloc, în apropiere de Săcele și Brașov. Potrivit martorilor oculari, pilotul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, instructor de parapantă, ar fi decolat în sistem tandem alături de o altă persoană, în vârstă de 23 de ani. Instructorul nu ar fi fost asigurat corespunzător de seleta parapantei, iar din acest motiv s-a desprins din sistemele de siguranță ale parapantei în timpul zborului. Deși acesta a făcut eforturi să nu cadă, la un moment dat nu s-a mai putut ține și a căzut de la peste 100 de metri înălțime pe asfaltul străzii de dedesubt. Din păcate, căderea i-a fost fatală.

Cum s-a salvat tânărul cu care parapantistul sărea în tandem

Din fericire, parapantiștii de la sol au reușit să sune pe telefonul celei de-a doua persoane din seleta parapantei. Ei au luat legătură cu aceasta și au dirijat-o spunându-i pas cu pas ce trebuie făcut pentru a putea ateriza în siguranță, scrie Aktual 24.

În urma acestui incident oamenii legii au deschis o anchetă și încearcă acum să afle cum s-a întâmplat această tragedie. 

„La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 12:20, Secția Regională de Poliție Transporturi Brașov a fost sesizată printr-un apel de urgență, prin sistemul 112, cu privire la faptul că în zona Bunloc, din municipiul Săcele, un bărbat, care efectua un zbor cu parapanta, ar fi căzut de la înălțime, iar în urma impactului cu solul acesta a decedat.

Imediat, față de sesizarea primită, la fața locului a fost direcționată o echipa operativa, care în acest moment efectuează cercetări pentru lămurirea condițiilor care au dus la producerea incidentului.

Verificările efectuate până la acest moment au arătat faptul că un bărbat, de 47 de ani, instructor de zbor, din localitatea Sânpetru, județul Brașov, în timp ce efectua un exercițiu de zbor cu parapanta, în tandem cu o persoana de 23 de ani, s-a desprins de echipamentul de zbor, în condiții ce urmează a fi lămurite, iar în urma precipitării de la înălțime, după impactul cu solul, a decedat.

În cauza, cercetările urmează a fi continuate de către procurori din cadrul Curții de Apel Brașov, iar finalizarea anchetei vă stabili atât circumstanțele, cât și cauza producerii acestui accident”, au transmis polițiștii brașoveni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel