Dr. Laviniu Buligan, de 55 de ani, a fost dat în urmărire generală vineri dimineață, după ce a dispărut de pe malul Dunării, în zona localității Mila 23. Cadavrul celebrului ginecolog, de la Spitalul Universitar București, a fost găsit abia duminică dimineața și dus la Morga din Tulcea.
[caption id="attachment_316272" align="alignnone" width="640"] Foto: inpactingorj.ro[/caption]Din informațiile pe care medicii legiști le-au furnizat poliției este vorba despre o moarte prin înecare, nefiind luate în calcul alte ipoteze. Cel mai probabil, dr. Buligan ar fi căzut din barca în care se afla și cu care se deplasa spre un loc de pescuit mai depărtat de grupul cu care se afla. Motivul pentru care s-a urcat în barcă nu este clar stabilit. Din declarațiile martorilor, el plecase să pregăteasca barca pe care urma să o folosească la pescuit. Alertați fiindcă nu s-a mai întors la grup, prietenii l-au căutat, speriindu-se când au găsit, în apă, papucii negri pe care îi purta ginecologul în acea dimineață.
Este posibil fie să fi alunecat în apă, fie să fi pornit barca, iar apoi aceasta să se fi lovit într-o rădăcină sau un prag, aruncându-l peste bord. Dr. Buligan era îmbrăcat cu o geacă, pe care a încercat să o scoată, pentru a putea înota mai bine. Tentativa de a scăpa de haină i-a fost fatală: în timpul mișcărilor, geaca i-a blocat mâinile, răsucită de curent, iar medicul nu a mai reușit să revină la suprafața apei.
Vezi povestea medicului, proprietar de munte în Gorj
Având origini în Gorj, medicul Laviniu Buligan era și proprietarul unei părți din Muntele Dâlbanu, moştenit de la străbunici. Muntele, aflat în apropierea stațiunii Rânca a fost în litigiu cu autoritățile locale, care, la rândul său revendica muntele.
„Suntem patru moştenitori, iar când trăia tata a depus actele pentru a recăpăta moştenirea. La vremea respectivă s-au dat, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, 10 hectare de pădure şi 50 de hectare de gol alpin la fiecare dintre cei patru moştenitori. Având în vedere că zona are un potenţial pentru ei, ne-au dat doar o parte. Pentru cele aproape 22 de hectare am hotărâre definitivă şi irevocabilă dată de Judecătoria Novaci şi titlu de proprietate, dar acum Primăria Baia de Fier a acţionat în instanţă această hotărâre şi titlul respectiv", declara medicul în urmă cu doi ani.
Potrivit impactingorj, medicul s-a trezit la un moment dat cu cabane și terenuri concesionate, fără acordul acestuia, în condițiile în care acesta plăte peste o sută de milioane de lei impozit pe teren. În schimb, primarul din Baia de Fier declara că primăria, prin deciziile aplicate nu a făcut decât să apere proprietatea comunității.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News