Primele stenograme din dosarul soacrei lui Cherecheș. În ele apare și numele mamei primarului: „Aia e blândețea... să nu-l condamne”

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Au fost făcut publice stenogramele interceptărilor făcute de DNA în care soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a încercat să ofere 50.000 de euro mamei unui magistrat. 

Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținută în urma unui flagrant delict, în timp ce îi oferea 50.000 de euro mamei unui magistrat care urma să judece cazul ginerelui său, potrivit relatărilor România TV.

Procurorii au descoperit asupra femeii banii care urmau să fie dați judecătoarei drept o parte dintr-o sumă mai mare, de 100.000 de euro.

Soacra lui Cherecheș a avut o discuție cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea, și i-a făcut promisiunea de a-i oferi bani în schimbul unei condamnări mai blânde pentru ginerele său. 

Iată câteva dintre stenogramele difuzate de România TV:

„E de acord sau nu e de acord?”

„În ce condiții trebuie să fie mai blândă? Cum să..."

„În sensul că..."

„Să merg. Deci eu i-am zis, bănuiesc în ce condiții vreți”

„Cum să procedez? Eu vă aduc, eu vin cu plăsuța.”

„Nu știu.”

„Eu mă duc și astăzi. Aduc 50.000 acum. Asta e șansa în care ele ar putea să-l achite.”

„Păi ea m-a întrebat. I-am zis că nu știu ce, cum. Adică ce blândețe? Cum să fii?”

„Aia e blândețea... să nu-l condamne. Că asta este o variantă: ori îl achită, ori îl condamnă. Mamă-sa de ani de zile umblă prin spitale. Cum a zis ea: „Pentru copilul meu nu am limită. Spune-le că nu am limită. Mamă, să-l văd achitat și că s-a terminat odată.” Deci asta e. Deci ei plătesc fără număr, ea, mamă-sa.”

„Atât m-a întrebat: „În ce constă să fii blând?” Și asta să-l întrebi.”

„Păi în ce constă... să-i dea achitare. Așa să-i spuneți. Și eu pentru treaba asta pot plăti. Asta e oferta! Jumătate acum, jumătate la sfârșit. Avans: 50.000.”

„Numai să...”

„Că urma să mergeți cu prăjitura de la mine. Eu mă duc după prăjitură. Aduc prăjitură. În principiu, ea să fie de acord că dacă este de acord, mama lui Cătălin știe ce are de făcut, numai ea să fie de acord.”

„Cum am vorbit  noi la piață și am zis: „Eu nu aș vinde-o” și a zis „Bine, da” „Doamna ți-a zis că se revanșează  în orice moment."

„Am vorbit cu copiii și ne așteaptă la ei. V-am făcut un platou cu prăjituri, e în portbagaj."

„Păi trebuia să aduci și să pui acolo.”

„În prăjituri... m-am gândit și la varianta... Dar în punga de cadou și o cutie cu cadou, nu se vede nimic. Mi-a dat cuscra, mamă-sa, o hârtiuță. Acolo scrie așa ceva, să citiți dumneavoastră. Așa am zis noi două, următoarea tranșă în 22.”

„Dar aici sunt euro sau lei?”

„Da, 50”

„De euro sau lei?”

„Nu, doamne feri!”, potrivit România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel