EXCLUSIV  Primim internet cu porția în prima parte a zilei. „Ei îți promit viteză de 'până la', nu 'începând de la'...”

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Minivacanța de Sf. Maria a scos la iveală o problemă cu internetul în prima parte a zilei.

„Cu prilejul zilelor libere oferite de Guvern de Sf. Maria, eram dimineață acasă și am dat drumul la Smart TV să mă uit pe Netflix. În prima dimineață am crezut că e ceva defect, a doua dimineață la fel... dar seara se vedea bine.

Speculez că providerii de internet îți promit 1000 de megabiți pe secundă, lățime de bandă cât o autostradă, și ți-o oferă când cred ei că ești acasă. Dimineața le dau celor care lucrează la birou și seara le dai și fraierilor din cartiere. Ei merg pe ideea că dimineața nu se uită nimeni pe Netflix, ceea ce până la minivacanță era adevărat”, spune Val Vâlcu în emisiunea Nod în Papură de la DC News.

Viteză de «până la»...

„Golăneala aici este dată de faptul că toate firmele care furnizează internet folosesc o formulă elegantă de «până la» nu știu ce viteză. Poate fi oricât. Și la mine, în general, internetul merge cam prost, deși am luat maximul de viteză. Evident că sunt momente în care merge mai lent pentru că e traficul mare”, a răspuns Bulai. „Protecția Consumatorului ar trebui să îi oblige să zică exact minimul de viteză dat, nu «până la»”.

„Pe de altă parte, ei vin cu povești cu placa de rețea atât de bună. Eu aveam aceeași placă de rețea la altă companie și mergea de trei ori mai repede. Sunteți duși? E același calculator...”, a adăugat Bulai.

„La mine e aceeași placă de rețea și dimineața, și seara”, a mai zis Vâlcu.

Comparația cu companiile aeriene low-cost

„Și internetul îi costă pe provideri mai puțin în anumite puncte ale zilei. Atenție, nu vorbesc de cât plătește clientul. Companiile aeriene low-cost plătesc taxe de aeroport mult mai mici la orele imposibile la care companiile mari nu se deranjează. Adică dimineața cu noaptea în cap sau noaptea în cap pentru că sunt taxe diferite”, a continuat sociologul Alfred Bulai.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel