Primul ajutor pentru animalele de la Zoo afectate de conflictul din Libia

VIER PFOTEN Libia 1
VIER PFOTEN Libia 1

Echipa de intervenţie rapidă a fundaţiei Vier Pfoten International a fost prima care a ajuns, săptămâna trecută, la grădina zoologică din Tripoli, ca răspuns la apelul internaţional pentru salvarea celor peste 700 de animale care au fost abandonate şi traumatizate în urma conflictului din Libia.

Războiul civil din Libia a continuat de la începutul anului şi până astăzi. Grădina zoologica din Tripoli a fost abandonată după ce forţele rebele s-au apropiat de zona acesteia, iar animalele au fost complet uitate.

“Am făcut o evaluare a tuturor animalelor pentru a determina care sunt cele mai mari priorităţi şi care sunt nevoile lor individuale”, a aratat Dr Amir Khalil, liderul proiectului de intervenţie de urgenţă al Vier Pfoten. Stocurile de vaccinuri, compromise după defectarea sistemelor de refrigerare, au fost reîntregite de către organizaţie.

“Vom porni implementarea unui sistem de asistenţă medicală, de întremare şi hrănire, vizând pentru început 32 de prădători. Va trebui totodată să găsim foarte urgent o sursă de hrană pentru antilope”, a spus Dr Khalil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel