Primul burger, realizat în laborator, a ajuns în farfuriile a doi voluntari care s-au oferit să îl guste.
Burgerul a fost prăjit, apoi servit unor experți alimentari, într-o locație din Londra, totul fiind transmis de televiziunea de știri ITN.
Unul a spus că burgerul sintetic a avut o consistență perfectă, dar mai avea nevoie de condimente.
Unul dintre principalii finanțatori ai burgerului este co-fondatorul Google, Sergey Brin. Omul de ştiinţă Mark Mesaj a produs burgerul din 20.000 de benzi mici de carne cultivate din celule stem de vită. El crede că acest lucru ar putea anunţa o revoluţie în alimentaţie și se așteaptă ca produsele din carne artificială să se găsească în supermarket-uri în cât mai puțin de 10 de ani.
Potrivit cercetătorilor, carnea crescută în laborator, spre deosebire de cea provenită de la ferme, va fi mai sustenabilă şi o sursă alimentară cu impact mai redus asupra mediului. Bovinele şi porcinele au o eficienţă de numai 15% în transformarea proteinelor vegetale pe care le consumă în carne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu