Primul burger făcut în laborator a fost mâncat. Află ce gust are

burger
burger

Primul burger, realizat în laborator, a ajuns în farfuriile a doi voluntari care s-au oferit să îl guste.

Burgerul a fost prăjit, apoi servit unor experți alimentari, într-o locație din Londra, totul fiind transmis de televiziunea de știri ITN.

Unul a spus că burgerul sintetic a avut o consistență perfectă, dar mai avea nevoie de condimente.

Unul dintre principalii finanțatori ai burgerului este co-fondatorul Google, Sergey Brin. Omul de ştiinţă Mark Mesaj a produs burgerul din 20.000 de benzi mici de carne cultivate din celule stem de vită. El crede că acest lucru ar putea anunţa o revoluţie în alimentaţie și se așteaptă ca produsele din carne artificială să se găsească în supermarket-uri în cât mai puțin de 10 de ani.

Potrivit cercetătorilor, carnea crescută în laborator, spre deosebire de cea provenită de la ferme, va fi mai sustenabilă şi o sursă alimentară cu impact mai redus asupra mediului. Bovinele şi porcinele au o eficienţă de numai 15% în transformarea proteinelor vegetale pe care le consumă în carne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel