Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  Primul caz spitalizat de gripă din acest sezon. Prof. dr. Victoria Aramă: De ce a fost o surpriză / video

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Prof. dr. Victoria Aramă, Medic primar Boli Infecţioase, UMF ”Carol Davila” Bucureşti și la INBI Prof. Dr. Matei Balș, a făcut un apel pentru vaccinarea antigripală, având în vedere că există deja un prim caz de spitalizare.

În cadrul conferinței „Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?“, organizată de DC Media Group, prof. dr. Victoria aramă, Medic primar Boli Infecţioase, UMF ”Carol Davila” Bucureşti și la INBI Prof. Dr. Matei Balș, a făcut un apel pentru prevenția în fața gripei, având în vedere că există deja un prim caz de copil internat.

„Există extrem de multe forme severe de gripă, la persoane până în 50 de ani, fără multe comorbidități sau deloc, nevaccinate, grupa supra-infectate, de obicei cu pneumococ, care au condus la spitalizare, uneori la ședere în ATI.

Am avut un caz care a mers inclusiv către lobectomie, pentru că a făcut un abces pulmonar imens. După pandemie, a rămas în istoria medicinei că au urmat niște ani cu frecvență foarte mare și severitate foarte mare pentru toate infecțiile transmise pe cale respiratorie.

Cred că această întâlnire este extrem de binevenită și îl felicit pe domnul doctor Val Vâlcu, deoarece trebuie să sensibilizăm în acest moment - septembrie, octombrie și noiembrie - lumea medicală și populația să se vaccineze împotriva tuturor infecțiilor respiratorii pentru care avem vaccin, pentru a face prevenție și a nu supraîncărca sistemul sanitar și a-l colmata cu cazuri de infecție respiratorie care puteau fi prevenite“, a precizat medicul Victoria Aramă.

Primul caz spitalizat de gripă din acest sezon

„Avem un prim caz, dimineață, un copil de 11 ani, care a venit dintr-un județ limitrof Bucureștiului. A fost o surpriză, febril fiind, că a fost gripă. Avem astfel un prim caz spitalizat“, a spus Victoria Aramă.

„În fiecare an, rețeta vaccinului se schimbă. Virusul care l-a îmbolnăvit pe acest prima pacient este unul nou? Ar fi putut să fie protejat de tulpinile vaccinale anterioare?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Știm doar că este virus gripal de tip A, însă rezultatele urmează să vină în cursul zilei de azi. Dacă ar fi fost vaccinat anul trecut, oricum nu ar mai fi fost protejat până acum. Imunitatea după vaccinul antigripal este una limitată, de 6-8 luni. De aceea e și nevoie, practic, de vaccinare anuală, pentru că imunitatea nu e de lungă durată și pentru că structura virusului se schimbă“, a răspuns medicul Victoria Aramă.

Youtube video image

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, Părinți și pitici, DCSport, DCNewsTV și RadioDCNews, a organizat în data de 30 Septembrie 2024 conferința cu titlul ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”.

Evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 10:00, la hotel Pullman Bucharest, sala Mexico&Seoul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel