Primul cluster de educație din România, lansat la Cluj de Ziua Educației

A fost lansat primul cluster de educație din toată țara, luni, 5 octombrie, la Cluj-Napoca.

La Cluj, Ziua internațională a Educației a fost sărbătorită prin lansarea C-EDU, primul Cluster de educație din România, la CREIC - Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative.

Municipiul Cluj-Napoca este unul dintre membrii fondatori ai clusterului C-EDU, alături de Consiliul Județean Cluj, Inspectoratul Școlar Județean, șase universități clujene și Fundația Transylvania College.

Clusterul are ca misiune realizarea unei platforme inclusive de co-design și abordare cros-sectorială a nevoilor comunității pe tema educației, accesul inclusiv și adaptat timpurilor la învățare. Totodată, C-Edu încurajarea crearea unor procese de colaborare între sectorul public și sectorul privat. Mai exact între administrații, instituții de învățare, companii și organizații non-guvernamentale. Toate acestea pentru a putea să permită o adaptare mai buna a tinerilor în piața muncii, după ce și-au finalizat studiile.

Proiectul e din inițiativa primarului Emil Boc, Municipiul Cluj-Napoca fiind membru fondator al Asociației „Clusterul de educaţie C-EDU”.

„Clusterul de educație C-Edu este prima inițiativă de acest fel din România, prin care ne propunem crearea unui ecosistem în domeniul educației cu impact la nivel național și internațional,  în centrul căruia este elevul / persoana care dorește o educație pe tot parcursul vieții.

Clusterul de educație poate fi un puternic instrument colaborativ de lucru pentru a răspunde marilor întrebări și provocări în domeniul educației secolului XXI (accentuate în ultimele luni de pandemie) și pentru a crește calitatea actului educațional, accesul la educație și alți indicatori cheie pentru învățare pe tot parcursul vieții.

Prin clusterul de educație, comunitatea clujeană reconfirmă încrederea pe care o avem în faptul că educația reprezintă fundamentul dezvoltării noastre”, afirmă primarul Clujului, Emil Boc.

Contribuția la constituirea patrimoniului reprezintă alocarea sumei de 1.000 lei, iar plata cotizației anuale este în valoare de 2.000 lei de anul viitor, potrivit MonitoruldeCluj.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel