Prima proteză oculară printată 3D este purtată de un bărbat din Marea Britanie.
Un pacient va deveni prima persoană din lume care are un ochi proteză imprimat 3D, relatează BBC. Steve Varze, din Hackney, estul Londrei, va primi ochiul joi la Moorfields Eye Hospital din Londra.
Medicii și specialiștii proteziști speră că ochiul va fi mai realist decât un ochi protetic tradițional acrilic. De asemenea, va reduce la jumătate timpul necesar pacienților pentru a fi echipați cu protezele, de la șase săptămâni la trei.
„Am nevoie de o proteză de la 20 de ani și întotdeauna m-am simțit conștient de asta”, a spus Varze, care are 40 de ani. "Când plec de acasă, mă uit adesea de două ori în oglindă și nu mi-a plăcut ceea ce am văzut. Acest nou ochi arată fantastic și, fiind bazat pe tehnologia de imprimare digitală 3D, va fi foarte realist”, a spus plin de entuziasm Varze.
Pentru o proteză tradițională, un pacient trebuie să fie supus unei ședințe de două ore pentru a i se modela orbita, înainte ca proteza să fie montată și apoi vopsită. Proteza imprimată 3D ar trebui să reducă procesul de fabricație la două până la trei săptămâni, programarea inițială durând doar o jumătate de oră, potrivit spitalului.
Profesorul Mandeep Sagoo, oftalmolog consultant la Moorfields Eye Hospital, a declarat că personalul este „emoționat” de potențialul unui ochi protetic complet digital.
„Sperăm că următorul studiu clinic ne va oferi dovezi solide despre valoarea acestei noi tehnologii, arătând ce diferență face pentru pacienți. În mod clar, are potențialul de a reduce listele de așteptare”, a spus Sagoo.
Potrivit studiului realizat de Universitatea Anglia Ruskin, sensibilitatea la lumină, cunoscută și sub numele de fotofobie, este simptom al infecției cu virusul SARS-CoV-2.
La cercetarea realizată de oamenii de știință au participat 83 de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2, iar 18% dintre aceștia prezentau sensibilitate la lumină, 17% au experimentat mâncărime a ochilor, iar 16% dureri.
Cercetătorii care au fost implicați în studiu au afirmat că virusul SARS-CoV-2 mai poate cauza și infecții oculare, cum este conjunctivita. Afirmațiile lor sunt suținute de Academia Americană de Oftalmologie, care spune că unul din trei pacienți COVID au fost diagnosticați și cu conjunctivită
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News