Primul om care a primit un transplat de inima de la un porc a murit

Prima persoană care a primit un transplant de inimă de la un porc a murit, la două luni după experimentul revoluționar, a anunțat miercuri spitalul din Maryland care a efectuat operația.

David Bennett, în vârstă de 57 de ani, a murit marți la Centrul Medical al Universității din Maryland, USA. Medicii nu au dat o cauză exactă a morții, spunând doar că starea lui a început să se deterioreze cu câteva zile mai devreme. Fiul lui Bennett a lăudat spitalull, spunând că familia speră ca prin cazul-experiment al tatălui său va ajuta  pe viitor în a pune capăt penuriei de organe.

"Suntem recunoscători pentru fiecare moment inovator, pentru fiecare vis nebunesc, pentru fiecare noapte nedormită care a intrat în acest efort istoric”, a declarat David Bennett Jr. într-o declarație publicată de Universitatea din Maryland.

De-alungul timpurilor, medicii au tot încercat să folosească anumite organele de proveniență animală pentru transplanturi la oameni. 

Bennett, a fost candidat pentru această nouă încercare, din pacate fară succes.

După intervenția chirurgicală din 7 ianuarie, fiul lui Bennett a declarat pentru Associated Press că tatăl său știa că nu există vreo garanție că va funcționa. Încercările anterioare de astfel de transplanturi - sau xenotransplant - au eșuat în mare parte deoarece corpurile pacienților au respins rapid organul animal. De data aceasta, chirurgii din Maryland au folosit o inimă dintr-un porc modificat genetic: oamenii de știință au modificat animalul pentru a elimina genele de porc care declanșează respingerea hiper-rapidă și pentru a adăuga gene umane pentru a ajuta organismul să accepte organul.

La început, inima de porc funcționa in parametri buni, iar spitalul din Maryland a emis actualizări periodice pe care Bennett părea să se însănătoșească încet.

Luna trecută, spitalul a lansat un videoclip cu el urmărind Super Bowl din patul său de spital în timp ce lucra cu kinetoterapeutul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel