Primul oraş european în care vor fi vaccinaţi copiii sub 12 ani

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un oraş european a decis să vaccineze anti COVID-19 copiii sub vârsta de 12 ani.

Viena va deveni primul oraș european care va începe să vaccineze anti-COVID copiii mai mici de 12 ani.

Autoritățile au anunțat că vor aproba, vinerea viitoare, din 12 noiembrie, serul de la BioNTech-Pfizer pentru această categorie de vârstă, fără să să mai aștepte aprobarea EMA.

„Cererea de vaccinări împotriva COVID-19 pentru copii este mare. În această fază a pandemiei, nu trebuie să pierdem timp în Austria, pentru că pandemia lovește populație din ce în ce mai tânără”, a spus Peter Hacker, un oficial vienez de sănătate publică, potrivit The New York Times.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu a autorizat încă niciun vaccin anti-COVID pentru copiii sub 12 ani, scrie Mediafax.

Specialiştii din SUA reconfirmă că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure și eficiente

"Un nou studiu din SUA, care analizează date privind siguranța vaccinurilor COVID-19 pe o perioadă de 6 luni din sistemele de monitorizare CDC (VAERS și v-safe), evidențiază că vaccinurile COVID-19 sunt sigure.

Numărul de decese raportat în VAERS a fost mai mic decât cel așteptat în populația generală nevaccinată, pe aceleași grupe de vârstă.

În acest raport recent, oamenii de știință au descoperit că efectele secundare au fost în general ușoare și de scurtă durată, iar cele mai multe evenimente adverse raportate nu au fost grave. CDC recomandă ca toate persoanele eligibile să se vaccineze împotriva COVID-19 cât mai curând posibil", se arată pe pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a declarat, sâmbătă, la Maratonul Informării, că sunt peste 13 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate la nivel național de la debutul campaniei de vaccinare, din care peste 7,2 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin.

„Acest lucru înseamnă aproximativ 45% din populația adultă a României care a primit cel puțin o doză de vaccin sau peste 42% din populația peste 12 ani rezidentă din România. Sunt peste 6,4 milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă și aproape un milion de persoane care au primit deja și doza de rapel”, a spus col. dr. Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel