EXCLUSIV  Primul produs din tutun cu risc scăzut de boli asociate fumatului. ”Este foarte popular în Suedia”. Ghizdăvescu (PMI) vine cu informații importante

FOTO: Freepik @mark2eko
FOTO: Freepik @mark2eko

Andrei Ghizdăvescu, managerul Scientific & Medical Affairs PMI a vorbit, în cadrul Interviurilor DCNews, despre primul produs de tutun considerat cu un risc scăzut pentru apariția bolilor asociate fumatului.

Andrei Ghizdăvescu, managerul Scientific & Medical Affairs Philip Morris International (PMI), a vorbit despre primul produs din tutun care este considerat de FDA ca fiind cu un risc modificat scăzut.

”Expunerea, inhalarea acestor substanțe toxice (n.r.. fumul de țigară) duce la apariția bolilor asociate fumatului. Iată că un vehicul de livrare al nicotinei devine dușmanul principal. Mulți oameni nu știu”, a spus Andrei Ghizdăvescu, manager Scientific & Medical Affairs, PMI, în cadrul Interviurilor DCNews și DC Medical.

Acesta a fost completat de jurnalistul Val Vîlcu, care a menționat obiceiul pe care îl aveau americanii, de a mesteca tutunul și de a-l scuipa apoi, ”acel obicei este mai puțin dăunător decât fumatul”.

”În teorie și unde avem dovezi, orice formă de consum de nicotină sau de tutun, care nu implică ardere este, teoretic, mai puțin dăunător.

Pentru că cea mai mare parte a nocivității legată de consumul nicotinei vine din ardere, din fum. În momentul în care există forme de consum oral, cea veche cu tutunul mestecat a cam dispărut, în schimb, în Suedia este foarte popular acest snus, o formă de pliculețe care se introduc sub buză, iar nicotina este absorbită prin mucoasa bucală.

Dar asta arată că profilul de risc al acestui produs este complet diferit. Aici vorbim de date epidemiologice din Suedia, vorbim de 30-40-50 de ani de dovezi care arată că au cea mai mică morbiditate legată de cancerul pulmonar din Europa, cea mai mică mortalitate, dovadă sunt un outlayer extraordinar comparativ cu restul Uniunii Europene”, a mai spus Andrei Ghizdăvescu.

Diferențele, vizibile atât între Suedia și restul Europei, dar și între femei și bărbați

Potrivit lui Ghizdăvscu, există diferențe majore între Suedia și restul Europei, ”în special la cetățeanul fumător din Europa Centrală și de Est. Noi am rămas în continuare vârf de lance în ceea ce privește fumatul și sunt explicații în acest sens, nu doar cele culturale și de educație”. Iar una dintre explicații este dată chiar de modul de utilizare al tutunului de uz oral.

”Utilizarea tutunului oral, în Suedia, avem o diferență, nu doar între Suedia și restul Europei, ci între bărbați și femei. Istoric, bărbații sunt utilizatorii acestui snus, tutun de uz oral, femeile, nu.

Femeile fumează mai mult. (..) Când vorbim despre ce înseamnă rata de morbiditate, mortalitate, pe aceste boli asociate fumatului, la femei este similară cu media Uniunii Europene, când vorbim de bărbați, bărbații se detașează semnificativ, în bine.

Există mult mai puțin cancer pulmonar, mult mai puțină mortalitate din această cauză.

Mai mult decât atât, în 2019, FDA, a luat o decizie foarte importantă după analiza acestor date și snus, acest snus suedez a fost primul produs recunoscut de FDA ca fiind cu risc modificat, în jos, adică modificat scăzut”, a declarat Andrei Ghizdăvescu, manager Scientific & Medical Affairs, PMI, în cadrul Interviurilor DCNews și DC Medical.

Mai multe în video:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel