Consilierii USR din Sibiu protestează pentru ca președinta CJ să le ceară scuze. ”Reprezintă o agresiune periculoasă”

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

În faţa sediului Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, USR a organizat un protest al consilierilor judeţeni unde au fost prezenți 12 membri de partid, printre care doi din cei patru consilieri ai USR. 

Cei 12 politicieni de la USR Sibiu au venit îmbrăcaţi cu tricouri albe inscripţionate cu mesajul "Votul meu contează". Cei de la USR sunt deranjaţi de faptul că preşedinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean (PNL), le-a spus în ultima şedinţă de CJ că votul lor nu ar conta. Protestarii au depus la sediul CJ o scrisoare de protest adresată preşedintei Daniela Cîmpean, căreia îi solicită să îşi ceară scuze.

"Ca urmare a intervenţiei dumneavoastră din şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Sibiu, din data de 8 decembrie, în care aţi afirmat cu nu contează voturile unora dintre consilierii judeţeni, vă informăm că poziţia dumneavoastră reprezintă un atac la adresa prevederilor privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor României prevăzute de Constituţia României, încalcă prevederile Codului Administrativ şi reprezintă o agresiune periculoasă împotriva dreptului la vot, direct şi prin reprezentanţi, drepturi pe care românii le-au câştigat în 1989 inclusiv prin sacrificiul unora dintre semenii noştri", scriu cei de la USR în scrisoarea de protest.

"Vă solicităm prin această scrisoare de protest să vă cereţi scuze consilierilor judeţeni care nu fac parte din grupul PNL şi care nu vă susţin necondiţionat ideile, cei care îndrăznesc să vă facă opoziţie, şi, totodată, vă solicităm să vă cereţi scuze cetăţenilor sibieni care au votat aceşti consilieri pentru a-i reprezenta în Consiliul Judeţean Sibiu, tuturor cetăţenilor sibieni care cred în valorile democraţiei, în Constituţia României şi în legile acestei ţări. Aveţi obligaţia să vă cereţi scuze şi în faţa tuturor consilierilor locali din judeţ care nu reprezintă PNL în consiliile din judeţul Sibiu, fiind reprezentanta celei mai importante instituţii judeţene care ar trebui să contribuie la garantarea principiilor şi valorilor constituţionale de guvernare locală. Solicităm de asemenea instituţiilor statului să se sesizeze şi să analizeze în ce măsură afirmaţiile dumneavoastră încalcă legislaţia României în materie de drepturi şi libertăţi fundamentale ale cetăţenilor", au completat cei de la USR în Scrisoarea către preşedinta CJ Sibiu, liberala Daniela Cîmpean, conform Agerpres.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel