Primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor din ţară va fi construit în Alba Iulia, printr-o investiţie estimată la peste trei milioane de euro, de către o companie privată, liderul pieţei de carne de pui din România.
Centrul va avea ca activitate evaluare, diagnoză şi intervenţie timpurie, recuperare medicală copii, terapie şi reabilitare post-traumatică şi post-operatorie, ortopedie şi neurologie pediatrică. Un număr de 150 de copii vor putea beneficia zilnic de tratament, dintre care 50 cu internare. 'Pe banii companiei, şi ai familiei mele dacă va fi cazul, se va construi acest spital, care va arăta 'într-un fel'. El (...) va fi ridicat integral până la sfârşitul acestui an. (...). Ne-am propus să îl terminăm până în 2021, cu absolut tot (ce înseamnă dotare - n.r.)', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, omul de afaceri Ioan Popa. El a spus că investiţia este estimată la cel puţin trei milioane de euro. 'Ne-am angajat să-l facem şi cât va costa atât vom plăti, asta e clar', a adăugat Ioan Popa. Omul de afaceri a susţinut că nu există un asemenea centru la ora actuală în România. În prezent se lucrează la acoperişul Modulului 1 şi au început săpăturile pentru Modulul 2 al construcţiei.
'Transavia Medical Center', primul Centru Naţional Pediatric, este un proiect realizat în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală 'Maria Beatrice' din Alba Iulia. În suprafaţă desfăşurată de 4.000 de metri pătraţi, pe un teren de 6.000 de metri pătraţi, centrul va asigura un sistem complet de recuperare, inclusiv cu trei bazine de apă, acoperite, cu specific terapeutic pentru copii, terapia asistată de animale şi terapie prin joacă în natură, prin amenajarea unui parc specific dedicat. Pacientul va fi cazat într-o cameră alături de un părinte sau de o altă rudă.
'Pentru noi, este foarte important ca copilul să fie înconjurat de familie şi să aibă toate facilităţile pe care el le-ar avea acasă, pentru că tratamentul pleacă de la starea lui de bine. (...). Dacă vrea să vină cu mămica vine cu mămica, dacă vrea cu bunica, vine cu bunica. Fiecare cameră şi fiecare baie este accesibilizată pentru cărucior. Există posibilitatea şi de a servi masa', a afirmat preşedintele Asociaţiei 'Maria Beatrice', Sebastian Onac. Potrivit acestuia, ca ansamblu, spitalul este gândit pentru ca, atunci când o familie vine cu copilul la terapie, să aibă 'toate facilităţile', inclusiv de confort, ca şi când ar merge într-un concediu. 'Asta pleacă de la o problemă personală, pentru că eu, în situaţia în care sunt, nu prea pot merge într-un concediu cu fetiţa mea şi am zis să creăm această facilitate', a mai spus Sebastian Onac, părinte al unui copil cu dizabilităţi. Serviciile vor putea fi decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate sau printr-un parteneriat cu primăria din zona de reşedinţă a copilului beneficiar şi va exista şi coplată, a menţionat Onac. El a precizat că spitalul va avea cel puţin 150 de angajaţi.
'Echipa ne-o construim de acum. Stabilim parteneriate cu universităţi. Ideea noastră este să internaţionalizăm centrul. Putem începe cu internaţionalizarea personalului. (...). Dorim ca, în viitor, copii din străinătate să vină la Alba Iulia', a afirmat Sebastian Onac. Odată finalizat, spitalul va rămâne în folosul Asociaţiei 'Maria Beatrice', cu anumite condiţii, cum ar fi aceea că nu poate fi vândut, a menţionat Ioan Popa. La rândul său, vicepreşedintele companiei, Theodora Popa, a menţionat că speră că acest proiect va aduce multe beneficii, atât comunităţii locale, cât şi naţionale. Compania a mai investit şi în alte proiecte de sănătate, donând, de exemplu, până acum câteva sute de mii de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Un business de familie cu capital integral românesc, înfiinţat în urmă cu 3 decenii, Transavia este liderul pieţei de carne de pui din România. Compania a primit titlul onorific de Furnizor al Casei Regale a României în anul 2006. În prezent, are peste 2.000 de angajaţi, fermele fiind localizate în opt judeţe - Alba, Cluj, Sibiu, Braşov, Timiş, Mureş, Harghita şi Caraş Severin. Peste 25% la sută din producţia anuală a companiei merge pe piaţa de export, în ţări precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Italia, Spania şi Croaţia, relatează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News