A fost descoperit primul lanț de magazine care nu respectă înțelegerea de scădere a prețului la alimente.
Drept la replică al Carrefour:
În ceea ce privește articolul dumneavoastră din data de 4.08.2023 cu privire la implementarea Ordonanței de Urgență ce vizează plafonarea adaosului comercial în magazinele de retail la produse esențiale din 14 categorii, compania Carrefour România își exprimă dreptul la replică în
vederea corectării unor informații incorecte prezente în materialul publicației dcnews.ro.
Astfel, din data de 1 august, compania a răspuns solicitării autorităților de a plafona adaosul comercial la produse esențiale, cum ar fi pâine albă, lapte de vacă, brânză telemea de vacă vrac, iaurt simplu din lapte de vacă, făină albă de grâu, mălai, ouă de găină calibrul M, ulei de
floarea-soarelui, carne proaspătă de pui și porc, legume și fructe proaspete. Aceste produse vor fi semnalizate corespunzător la raft, pentru a facilita identificarea lor rapidă de către toți clienții, iar mai multe informații sunt disponibile pe site-ul carrefour.ro.
Cele două produse menționate în articol - respectiv ceafă de porc și puiul cu creștere lentă nu sunt incluse în cele 14 categorii de produse prevăzute de Ordonanța de Urgență. Aceasta face referire doar la anumite produse din cele 14 sortimente și nu la toată categoria. În cazul categoriei de carne proaspătă limitările de adaos se aplică la un număr de produse de pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi pui, varianta standard) și porc (carne porc lucru, pulpă porc cu os și fără os, spată de porc).
Prevederile Ordonanței de Guvern fac referire la limitarea adaosului comercial, și nu la reduceri de preț efectiv, care se aplică la nivelul întregului lanț de aprovizionare - procesatori, distribuitori și retaileri. Astfel, Carrefour România a solicitat furnizorilor din categoriile vizate limitarea adaosului cu impact negativ asupra prețului. Din 1 august, compania Carrefour România a aplicat limitarea adaosului său comercial pe toate produsele menționate în OUG. În timp ce suntem determinați să participăm activ în cadrul acestui proces, considerăm că este esențial ca toate părțile implicate să își asume responsabilitatea ce le revine, astfel încât aceste măsuri să fie implementate integrat și să aibă un impact pozitiv major asupra consumatorilor noștri.
În plus, Carrefour România implementează permanent promoții suplimentare săptămânale pentru o varietate de produse, pentru a diversifica și face mai accesibil coșul de cumpărături al românilor. Campania Top 100 produse Hit, prin care oferim zilnic 100 de produse alimentare, proaspete sau de uz casnic la cel mai mic preț de pe piață, garantat; Bonul de Weekend, prin care, în fiecare weekend, oferim 20% reducere la patru categorii de produse, sub formă de voucher la următoarea sesiune de cumpărături sunt printre cele mai apreciate de către clienții noștri.
În acest weekend, spre exemplu, dincolo de limitarea adaosului comercial pe categoriile propuse de OUG, în cadrul campaniei Bonul de weekend din hipermarketurile Carrefour s-a oferit 20% voucher reducere la achiziția tuturor legumelor și fructelor românești. Mai mult, am aplicat reduceri suplimentare la sortimente din producția proprie pe categoria brutărie.
Știrea inițială:
Asociația Pro Consumatori atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că lanțul de supermarketuri Carrefour nu respectă decizia de scădere a prețului la alimente.
„În Carrefour 1 kg de aripi de pui (33,10 lei) este mai scump decât 1 kg de piept de pui (29,90 lei) sau 1 kg de ceafă de porc cu os (26,90 lei)!Produsul aripi de pui face parte din lista celor 14 alimente de bază cărora li se aplică OUG nr.67 privind plafonarea adaosului comercial (max 20% la procesatori, max 5% la distribuitori și max 20% la comercianți).
„tacâm de pasăre: părţile anatomice rezultate după detaşarea pulpei cu os şi a pieptului cu os, formate din regiunea dorsolombosacrală, aripi, gât, regiunea costală rămasă de la detaşarea pieptului.“
Sursa: Ordinul nr. 206/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea cărnii de pasăre, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 699 din 24 septembrie 2002. Formă aplicabilă la zi, 04 august 2023“, a scris Asociația Pro Consumatori pe Facebook.
Guvernul României a adoptat ordonanța privind reducerea adaosurilor comerciale la produsele de bază.
Astfel, începând cu data de 1 august a intrat în vigoare măsura privind reducerea preţurilor la alimentele de bază. Scăderea de preț ar urma să fie valabilă în următoarele trei luni de zile pentru a stimula creșterea puterii de cumpărare a românilor cu venituri mici.
CITEȘTE ȘI - Nouă metodă de furt în supermarket. O femeie a fost jefuită de 4.000 de lei când a mers la cumpărături
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News