Controale efectuate la echipamentele sub presiune și GPL/ Radu Oprea: Prin această ordonanță venim și modificăm un cadru legislativ mai larg

Captura Youtube
Captura Youtube

Radu Oprea a vorbit despre tabelul referitor la controalele efectuate la echipamentele sub presiune și GPL, în cadrul briefingului de presă.

"Pot detalia perspectiva controalelor ISCIR, pentru că această instituție se află sub directa coordonare a Ministerului de Economie. Acesta este un grafic ilustrativ care arată cu albastru câte controale au fost desfășurate în fiecare regiune, iar cu roșu sunt câte dintre instalațiile GPL au fost oprite. Aproape 30% din cele 2258 de controale efectuate, mai precis 29,5% au fost oprite din activitate și s-au propus sancțiuni de aproximativ 1 milion.

2. -imagine fara descriere- (tabel_32300500.jpg)

Restul detaliilor trebuie să le dea Ministerul Administrației, pentru că aceste controale au fost dispuse prin ordin al ministrului Administrației și Internelor din dispoziția premierului.

Am pornit de la aceste controale pentru a vedea ce nu a funcționat, ce nu funcționează și cum putem reglementa. Am constatat că foarte multe instituții veneau în control fără a exista o modalitate unitară de a opri o activitate care este constatată ca fiind neconformă.

Prin această ordonanță venim și modificăm un cadrul legislativ mai larg, astfel încât ISCIR să poată emite o autorizație provizorie de funcționare, având și competențele ca autorizația de funcționare pentru instalațiile de tip GPL să poată fi retrasă. Atunci când ISCIR constată că anumite prevederi care au stat la baza eliberării autorizației, cum sunt cele din memoriul tehnic, au fost încălcate sau oricare altă instituție care vine și controlează IGSU sau autoritatea locală, constată că au fost încălcate prevederile din documentațiile pe care ei le-au emis.

 Dacă aceste prevederi sunt de natură de a aduce prejudiciu grav cetățenilor, informează imediat în termen de 48 de ore ISCIR care vine în control și retrage această autorizație"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel