Fostul principe Nicolae, actual Medforth-Mills, și-a botezat fiul la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.
Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, şi-a botezat sâmbătă fiul, Mihai, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, lăcaş de cult ridicat special pentru încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, în anul 1922, ca suverani ai României Mari.
"Este un moment foarte important în viaţa fiului nostru", a afirmat fostul principe.
Referindu-se la locul ales pentru oficierea botezului fiului său, Catedrala din Alba Iulia, el a spus că "este foarte important" să ţină astfel legătura cu istoria şi cu familia sa.
În ceea ce priveşte numele ales, fostul principe a afirmat că acesta este unul "de suflet". "Bineînţeles, ne-a plăcut numele. Este şi în amintirea bunicului meu. E şi un nume de sfânt mare. Este foarte important pentru noi. Plus că şi eu sunt Mihai şi mai am un văr care este Mihai. Este un nume de familie. (...) E o tradiţie", a explicat fostul principe.
El şi soţia sa mai au o fetiţă, Maria-Alexandra, scrie Agerpres.
Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills a vorbit despre sfaturile primite de la Regele Mihai. Acesta a mărturisit că bunicul său i-a spus să își iubească țara.
„Să iubesc această țară. Să am răbdare. Să fiu sincer. Și să fiu, de când m-am mutat aici, să am un rol public. Să pun totul înaintea familiei, chiar dacă familia e la bază. Și să pun pe primul loc binele țării.”, a relatat Prințul Nicolae despre sfaturile pe care i le-a dat Regele Mihai.
„Sunt un patriot, iubesc această țară. Dacă e pentru Regele Mihai, asta vreau să fac. Trebuie să se țină viu orice.”, a mai spus Nicolae la Realitatea Plus.
Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills a descris ultimii doi ani de viață ai Regelui Mihai în care el ar fi încercat să-l vadă de mai multe ori, dar nu ar fi fost lăsat de Principesa Margareta. Regele Mihai a murit la 5 decembrie 2017, la Aubonne, Elveția, la 96 de ani, fiind înmormântat în țară, la 16 decembrie 2017.
”Am vrut să-mi văd bunicul în ultimele zile de viață (...) Au fost anumiți oameni care au intrat și de la ei am aflat că bunicul meu a încercat să mă vadă.”, a mai spus Nicolae.
Despre acuzațiile că a încercat să intre cu forța (în noiembrie 2017 - n.red.), acesta a spus că a fost dat în judecată de Principesa Margareta.
”Nu știu când a fost luată decizia (să nu meargă cu familia regală la înmormântare - n.red.). (...) Am primit mesajul că nu voi fi lăsat să urc în tren, am spus ok. Am reținut că nu am fost lăsat. Un șofer m-a așteptat și am plecat la Curtea de Argeș cu mașina mea.
"Cea de-a doua fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana s-a născut în ziua de 15 noiembrie 1950, la Lausanne. A fost botezată în confesiunea ortodoxă, la Biserica Ortodoxă din Lausanne. A petrecut copilăria în Anglia, alături de părinți și de surorile ei Margareta și Irina.
Principesa Elena şi-a început studiile în Italia, la Florenţa, împreună cu sora sa mai mare, Principesa Margareta. A urmat gimnaziul la Şcoala Internaţională din Elveţia, apoi la Daneshill House School, Hampshire, unde a rămas până în 1965, încheindu-şi studiile la Bexhill-on-Sea.
În ultima parte a adolescenţei, Principesa Elena a călătorit, pentru o perioadă de 19 luni, în Asia de sud-est, făcând parte dintr-un grup coral care cuprindea mai mult de 100 de persoane din 56 de ţări. Cu această ocazie, Principesa a vizitat India, Malaysia, Hong-Kong, Singapore, Australia, Noua Zeelandă, Papua-Noua Guinee, Iran, Malta şi provincia Tirol din Italia. Astfel, şi-a descoperit pasiunea pentru călătorii şi dorinţa de a afla cât mai multe despre oamenii şi culturile din diferite colţuri ale lumii. La întoarcerea în Europa, la vârsta de 20 de ani, Principesa a lucrat la vestita casă de licitaţii Christie’s din Geneva, unde s-a ocupat de bijuterii şi obiecte de artă”, citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu