Printre civilii care au ieșit din Gaza sunt și socrii prim-ministrului scoțian

FOTO: Freepik @MrDm
FOTO: Freepik @MrDm

Socrii prim-ministrului scoțian, Humza Yousaf, se află printre civilii care au reușit, vineri, să iasă din Fâșia Gaza.

Printre persoanele care au reușit să iasă din Fâșia Gaza se află și socrii premierului scoțian, Humza Yousaf, informează AFP, citat de Agerpres. Părinții soției lui Yousaf se aflau într-o vizită în Gaza când gruparea Hamas a lansat atacul asupra Israelului, iar potrivit premierului scoțian, ultima lună a fost ”un coșmar” pentru familia acestuia.

”Suntem absolut încântaţi să confirmăm că părinţii Nadiei au putut părăsi Gaza prin punctul de trecere de la Rafah în această dimineaţă", au anunţat într-un comunicat şeful guvernului scoţian şi soţia sa Nadia El-Nakla, de origine palestiniană, comunicat publicat pe X (fosta rețea Twitter).


Părinţii Nadiei El-Nakla, care locuiesc în Scoţia, se aflau în vizită în Gaza pentru a o vedea pe bunica sa paternă în vârstă de 92 de ani atunci când mişcarea Hamas şi-a lansat ofensiva împotriva Israelului.

Humza Yousaf a anunţat înainte de aceasta că alţi membri ai familiei se află în continuare în regiune.

Peste 10.000 de persoane, israeliene și palestiniene, ucise de la începutul războiului

Începând din 7 octombrie, data la care gruparea Hamas a lansat atacul asupra Israelului, conflictul a făcut cel puţin 1.400 de morţi în Israel, majoritatea civili, şi peste 240 de persoane au fost luate ostatice, potrivit autorităţilor.

În Fâşia Gaza, peste 9.000 de persoane, dintre care 3.826 de copii, au fost ucise în bombardamentele israeliene, potrivit bilanţului de vineri al Hamas.

”Ultimele patru săptămâni au fost un coşmar pentru familia noastră”, au subliniat prim-ministrul scoţian şi soţia sa, exprimându-şi recunoştinţa şi mulţumirile faţă de toţi cei care au ajutat cuplul şi au adresat mesaje de susţinere.

”Chiar dacă avem un profund sentiment personal de uşurare, avem inima sfâşiată în faţa suferinţelor continui ale poporului din Gaza" şi ”vom continua să ne ridicăm vocile pentru a opri masacrul şi suferinţele poporului nevinovat din Gaza”, au adăugat ei.

Prim-ministrul scoţian şi soţia sa îşi reiterează apelul pentru un ”armistiţiu imediat”, ”deschiderea unui coridor umanitar pentru ca un ajutor important, care să includă şi carburant, să poată ajunge la o populaţie ce este supusă unei pedepse colective de prea multă vreme” şi pentru ”eliberarea tuturor ostaticilor”.

La mijlocul lui octombrie, Humza Yousaf a publicat un video înregistrat de mama soției sale din Gaza, unde ea deplângea în lacrimi apelul Israelului de a evacua locuitorii din nordul teritoriului.

”Aceasta va fi ultima mea înregistrare video”, a declarat dna El-Nakla în înregistrare. ”Un milion de persoane fără hrană, fără apă, şi ei (armata israeliană) îi bombardează (...). Unde să-i ducem? Unde este umanitatea?”, deplângea această infirmieră pensionară.

Citește și: Istoria orașului Gaza. Centru pentru comerț, locuit de mii de ani - Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel