Prințul Harry și Meghan participă la Premiile ESPY, în ciuda controverselor

 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prințul Harry a fost însoțit de soția sa la o ceremonie de decernare a premiilor din Los Angeles, unde a primit un premiu pentru munca sa cu veteranii militari, în ciuda criticilor din partea familiei unui erou al armatei americane.

Ducele și Ducesa de Sussex au participat la Premiile ESPY, o ceremonie anuală care recunoaște cei mai buni sportivi. Harry, în vârstă de 39 de ani, a fost onorat cu Premiul Pat Tillman pentru Serviciu, un premiu numit după un jucător NFL care a renunțat la cariera sportivă profitabilă pentru a se înrola în armata SUA după 11 septembrie, în ciuda criticilor legate de decizia de a-l onora pe prințul considerat "controversat și diviziv”, potrivit The Times.

Tillman a fost ucis într-un incident de foc prietenesc în Afganistan în 2004. În discursul său de acceptare, Harry a mulțumit Fundației Pat Tillman, precum și familiei fostului fotbalist – inclusiv mamei sale, Mary, care criticase alegerea ducelui pentru premiu. "Susținerea ei pentru moștenirea lui Pat este profund personală și o respect”, a spus Harry în timp ce Mary urmărea din public. El a făcut referire la propria sa durere pentru pierderea mamei sale.

"Legătura dintre o mamă și fiu este eternă și transcende chiar și cele mai mari pierderi”, a spus el. "Adevărul este că sunt aici nu ca Prințul Harry, recipientul Premiului Pat Tillman, ci mai degrabă ca o voce în numele Fundației Jocurilor Invictus și al miilor de veterani și personal militar din peste 20 de națiuni care au făcut ca Jocurile Invictus să devină realitate. Acest premiu le aparține lor, nu mie.”, a mai adăugat el.

Harry a spus că ceremonia este o ocazie de a celebra pe cei care participă la Jocuri. El a adăugat: "Este de mare importanță pentru mine să evidențiez acești aliați, sportivi și familiile lor uimitoare pentru realizările, spiritul și curajul lor la fiecare ocazie, în special în nopți ca aceasta, în fața unor oameni ca voi.” Harry a subliniat situația celor 20 de veterani care își iau viața zilnic în SUA și a spus că aceștia sunt cei care au cea mai mare nevoie de Invictus.

Prințul a spus publicului că Invictus este latin pentru „neînfrânt sau neînvins” și a menționat că Nelson Mandela a creditat un poem cu acest nume pentru a-l ajuta să reziste în timpul închisorii. "Ca acel poem, spiritul Jocurilor Invictus transcende rasa, timpul și granițele. Este născut din unitate și emană scop”, a spus Harry.

Premiul Tillman este de obicei acordat eroilor necunoscuți. ESPN a declarat că Harry a fost onorat pentru "munca sa neobosită în a avea un impact pozitiv asupra comunității veteranilor prin puterea sportului” cu Jocurile Invictus și a lăudat cele două ture ale sale în Afganistan, în timp ce era în armata britanică. Ducele a fondat jocurile în urmă cu mai bine de un deceniu.

Mama lui Tillman, Mary, a spus, însă, pentru Daily Mail că a fost "șocată de ce ar alege să acorde acest premiu unei persoane atât de controversate și divizive”. Ea a adăugat: "Există destinatari mult mai potriviți. Există indivizi care lucrează în comunitatea veteranilor care fac lucruri extraordinare pentru a ajuta veteranii. Acești indivizi nu au banii, resursele, conexiunile sau privilegiile pe care le are Prințul Harry. Simt că acești indivizi ar trebui recunoscuți.”

Criticii au lansat, de asemenea, o petiție prin care cereau ESPN să reconsidere. "Acordarea acestui premiu cuiva care nu reflectă intenția premiului îi diminuează valoarea și îi disprețuiește memoria lui Tillman”, se arată în petiție.

În ciuda controverselor, Harry și Meghan au fost aplaudați când au fost prezentați de Serena Williams, care a găzduit ceremonia și este prietenă cu cei doi. "Este destul de rar să fiu într-o cameră cu regalitate reală și în seara asta nu este o excepție”, a spus Williams publicului de la Teatrul Dolby. "Prințul Harry și Meghan sunt aici. Să-i aplaudăm. Dar, vă rog, Harry și Meghan, încercați să nu respirați prea mult în seara asta pentru că aceasta este seara mea. Și nu vreau să fiu umbrită de acuzațiile că luați prea mult oxigen, OK?”, a spus, râzând, Williams.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel