EXCLUSIV  Privatizarea în folos propriu de după revoluție. Răsvan Popescu: Capitalism de cumetrie, ei între ei. Noi trăiam la fel de prost - libertate în sărăcie

Răsvan Popescu, celebru om de presă, face o analiză cheie în studioul DCNews. 

Cunoscutul om de presă Răsvan Popescu, autorul “Omul orchestră: Un jurnal altfel”, a fost în studioul DCNews, vineri, 24 noiembrie, înaintea lansării cărții sale. El dezvăluie, în carte, portretele lui Klaus Iohannis, Traian Băsescu și a altora care se ”agită mai mult” și ”au impresia că salvează România”.

În timpul interviului acordat DCNews, jurnalistul a făcut o analiză a primilor ani de democrație post-decembristă în România. 

”Capitalismul de cumetrie” vs. Democrația interbelică

”După revoluție, cu posibilitățile noi, vine acea libertate în sărăcie, libertate de subzistență îi zic eu, în care mai totul era permis, dar trăiam la fel de prost. A durat mult până când să se vadă ceva și de aici și o anumită dezamăgire a populației care a survenit destul de repede și care a readus practic, la putere, o formă de partid neocomunist. Este așa numitul, cum bine a zis Iliescu, capitalismul de cumetrie. Era un capitalism ei între ei, ei pentru ei. Repartizarea se făcea în folosul lor, în primul rând, a celor care știau cum stau lucrurile, știau pe ce butoane să apese. Era o privatizare în folos propriu, ca să zic așa, în timp ce șansa era să aduci capital străin, investiții străine și know-how de afară”, a afirmat Răsvan Popescu.

”Alta era experiența democratică interbelică. Aia s-a văzut mai târziu când a venit Convenția Democratică și cu Emil Constantinescu la putere. Atunci a fost o încercare mai apăsată, mai mult sau mai puțin reușită, de a recupera democrația cât de cât racordată la Europa, la NATO, la spațiul euro-atlantic. Sigur, a durat până când să fim primiți cu acte în regulă”, a adăugat acesta.

Vezi mai mult în video:                 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel