De-a lungul timpului, au fost semnalate foarte multe cazuri de violență în școli. Incidentele de acest fel ar trebui prevenite, iar pentru ca violența să înceteze trebuie să se implice profesorii, elevii, cadrele didactice, dar și polițiștii.
Ușor de spus, dar uneori greu de pus în practică pentru că, atunci când copiii cresc, părinții vin din ce în ce mai puțin la școală, profesorii au din ce în ce mai puțin timp de sfaturi și de educație pentru viață, iar elevii sunt din ce în ce mai puțin dispuși să-i asculte. În școli nu există ,,Educație Juridică, ca materie de curs, iar Codul Penal tocmai ce s-a schimbat, astfel încât nici adulții nu cunosc mare lucru, cu atât mai puțin copiii.
Care este una dintre soluții
"Alternativa noastră se intitulează "Viața fără violență" și este un mesaj către toate instituțiile care aplică legea, către toți specialiștii sau cetățenii ce pot da o mână de ajutor pentru siguranța copiilor", spune avocat Mihaela Olaru, președinta Asociației Viață fără Violență.
EElevii vor crea, în urma informărilor, alături de părinți și profesori, propria campanie împotriva violenței în școli, deadline-ul și premierea având loc la data de 12 iunie 2014. Campaniile vor fi făcute publice cu ajutorul mass-media.
Eveniment de închidere a proiectului pilot "Viața fără Violență"
Asociaţia „Viaţa fără Violenţă" în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Bucureşti, Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1, Direcţia Generală de Poliţie a Municiupului Bucureşti şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti organizează luni, 7 aprilie 2014, ora 14.00 la Colegiul Naţional Matei Basarab, evenimentul de închidere a proiectului pilot „Viaţa fără Violenţă" privind prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli.
Scopul programului proiectului pilot „Viaţa fără Violenţă" îl reprezintă informarea şi pregătirea specifică a cadrelor didactice în prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News