EXCLUSIV  Problemă majoră pentru tinerii români din diaspora. Simina Tulbure: Noi am schimbat legea, acum depinde de Executiv / video

Fotografie de la lalesh aldarwish: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/contur-silueta-camera-incapere-167964/
Fotografie de la lalesh aldarwish: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/contur-silueta-camera-incapere-167964/

Există o problemă cu care se confruntă mulți tineri plecați în diaspora.

A trăi în afara României poate fi, pentru unele persoane, o schimbare pentru care nu sunt pregătiți, doar că trebuie să o facă, neavând de ales. Tinerii, odată plecați în diaspora, se pot confrunta cu situații care le pot aduce probleme de sănătate mintală, iar acest lucru nu trebuie deloc neglijat. Avem crize peste criză, iar grija zilei de mâine poate duce la anxietate. 

Despre acest subiect ne-a vorbit Simina Tulbure, prima femeie deputat de Diaspora, care a fost invitata ediției de miercuri, 13 septembrie, a emisiunii Diaspora în Direct, moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan.

A trăi departe de țară nu este deloc ușor, mai ales pentru tinerii la început de drum

Crizele se accentuează, sănătatea mintală este pusă în pericol, iar anxietatea creşte. Dar tinerii trebuie să știe că există soluții pentru aceste probleme, astfel încât să nu le fie pus traiul în pericol. Parlamentarul REPER a subliniat importanţa acordării unei atenţii suplimentare sănătăţii mintale. De altfel, Simina Tulbure are și o victorie în acest sens.

„Legea Tineretului a avut un parcurs destul de dificil. A durat foarte mult ca proiectul să treacă prin Parlamentul României și să ajungă a fi pe masa președintelui. M-am bucurat că am putut introduce acolo și tinerii români din diaspora cu un aspect foarte important, la care am ținut mult și anume sănătatea mintală. Să oferim ședințe de terapie, psihologice, tinerilor plecați în afară. Aceste aspecte sunt deja în Legea Tineretului. Din păcate... nu ține de Parlamentul României să le execute, ține de partea Executivă. De multe ori, ajungem să avem stări de anxietate și depresie odată plecați în afară. Acești tineri plecați din România se găsesc într-o țară nouă, într-o lume nouă, cu o cultură nouă. De multe ori avem nevoie de ajutor pentru a vorbi despre ceea ce ne apasă, ce suferințe avem. Cred că statul român poate să rămână în contact direct cu tinerii români prin această idee”, a zis Simina Tulbure în cadrul emisiunii Diaspora în Direct.   

„Aceste ședințe de terapie ar trebui să fie decontate de statul român, dar din păcate nu ține de Parlament cum ar trebui să fie executate”, a mai zis parlamentarul REPER. 

Vedeți mai multe detalii aici:

Youtube video image

Sănătatea mintală a tinerilor plecați în diaspora poate fi influențată în mod semnificativ de experiența lor în țara gazdă, precum și de diferitele stresuri și provocări cu care se confruntă în timpul perioadei de adaptare. Este important să înțelegem că migrația poate avea un impact semnificativ asupra sănătății mintale a tinerilor, și, de aceea, ar trebui să se acorde atenție acestui aspect.

Sănătatea mintală a tinerilor plecați în diaspora trebuie abordată cu grijă și empatie. Fiecare individ are experiențe unice și, prin urmare, este important să se ofere sprijin personalizat pentru a-i ajuta să facă față provocărilor specifice cu care se confruntă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel