EXCLUSIV  Problemă națională, imagini de groază. Val Vâlcu propune TAXA de 1 leu

Meteoplus a publicat imagini oribile din Argeș, Micești. 

”Înainte de `89, nu vedeai nicio sticlă goală aruncată. Borcanele, sticlele goale erau duse la un centru de colectare și lucrul acesta se făcea pentru că ambalajele aveau o valoare. Fie erau date la magazin, când luai o sticlă plină, o dădeai pe cea goală. Fie le curățai și le duceai la centrul de colectare, unde valoarea unei sticle era de 2 sau de 3 lei. Acum, firmele nu au permis să fie pus preț pe ambalaj. Dacă un pet valora un leu, pe acel râu curgeau sute de mii de lei, deci ar fi fost golit de oameni care strângeau pet-uri sau acele pet-uri nu ar fi fost aruncate, atât timp cât aveau o valoare.” a comentat Val Vâlcu. 

În schimb, păstrarea prețului mai mic încurajează cumpărarea produselor, fără a se găsi și varianta reciclării produselor ce fac rău mediului. Prețul fiind păstrat mic, iar valoarea unei sticle folosite și goale fiind una infimă, oamenii aleg varianta mai simplă: după ce golesc conținutul, aruncă ambalajul.

Val Vâlcu subliniază că este o ”problemă națională” și vine cu varianta unei taxe de 1 leu pe sticlă, chiar dacă va fi un impact la început, dar va duce la conștientizarea populației și la determinarea cetățenilor să colecteze. ”Să fie preț pe ambalaje, așa cum se întâmpla înainte de 1989” întărește jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel