Probleme mari la importuri, în Rusia. Stocurile de căști se vor epuiza în trimestrul următor

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Refuzul brandurilor de a lucra în Rusia după începutul războiului din Ucraina fac ca retailerii să își piardă stocurile de căști premium. După cum scrie Kommersant, citând informații de la lanțurile de retail, stocul de căști de studio vor mai dura numai până la sfârșitul trimestrului.

Mărcile premium, precum JBL, Bose, Harman Kardon au închis reprezentanțele în Rusia după 24 februarie. Cu toate acestea, conform Marvel Distribution, Lanita și alți distribuitori, mărci precum Marshall, Sennheiser, Samsung și Sony au oprit și ele expedierea mărfurilor, deși nu au făcut declarații publice.

Piețele nu văd probleme cu echipamentele de ultimă generație: reprezentanții Wildberries și Ozon spun că, datorită importurilor paralele, sortimentul nu este doar păstrat, ci chiar se va extinde. Astfel, JBL, Sony și Sennheiser rămân liderii vânzărilor la Ozon, iar vânzările unitare ale tuturor căștilor full-size în iunie-iulie s-au dublat.

Cu toate acestea, produsele importate în cadrul schemei de import paralel se dovedesc adesea a fi contrafăcute. Maxim Tsibulevsky, senior manager al grupului Personal Audio al Marvel Distribution, subliniază că, în loc de mărci originale, rușii cumpără copii ale unor furnizori cunoscuți.

Pus la colț de lumea liberă, Putin își pune nădejdea pe prietenia cu dictatorii

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis liderului nord-coreean Kim Jong Un că cele două ţări îşi vor "extinde relaţiile bilaterale cuprinzătoare şi constructive prin eforturi comune", a informat luni presa de stat de la Phenian, transmite Reuters.

Într-o scrisoare adresată liderului Kim Jong Un cu ocazia sărbătoririi zilei eliberării Coreei de Nord, preşedintele Putin a spus că legături bilaterale mai strânse ar fi în interesul ambelor ţări şi ar contribui la consolidarea securităţii şi a stabilităţii în peninsula coreeană şi în regiunea Asiei de Nord-Est, conform informaţiilor difuzate de agenţia nord-coreeană de presă KCNA.

De asemenea, liderul nord-coreean i-a trimis o scrisoare preşedintelui rus în care îi comunică că prietenia ruso-coreeană a fost creată în cel de-al doilea război mondial odată cu victoria asupra Japoniei, care ocupase peninsula coreeană.

"Cooperarea strategică şi tactică, sprijinul şi solidaritatea" dintre cele două ţări a atins de atunci un nou nivel în eforturile comune de a se opune ameninţărilor şi provocărilor din partea forţelor militare ostile, a spus Kim în scrisoare sa. KCNA nu a identificat care ar fi aceste forţe ostile, dar, de obicei, acest termen se referă la Statele Unite şi aliaţii săi.

Kim Jong Un a prezis că această cooperare va creşte pe baza unui acord semnat în 2019, când s-a întâlnit cu preşedintele Putin.

Coreea de Nord a recunoscut în iulie drept state independente cele două republici separatiste din estul Ucrainei susţinute de Rusia, iar oficialii au luat în discuţie perspectiva ca muncitori nord-coreeni să fie trimişi în aceste zone pentru a ajuta în domeniul construcţiilor sau ca forţă de muncă în alte sectoare.

Ucraina, care rezistă unei invazii ruse descrise de Moscova drept "operaţiune militară specială", a rupt imediat relaţiile cu regimul de la Phenian după această recunoaştere, scrie Agerpres. 

Bombardamente în apropierea centralei nucleare Zaporojie, în timp ce vizita ONU stagnează

Obuze de artilerie au lovit din nou duminică oraşul ucrainean Energodar, în apropiere de centrala nucleară Zaporojie ocupată de Rusia, în contextul în care Rusia a cerut ONU să asigure securitatea sitului, relatează DPA.

Fiecare parte a acuzat-o pe cealaltă pentru bombardamentele de duminică şi ambele au raportat că un civil a fost ucis. Autorităţile ruse au declarat că 'naţionaliştii din Ucraina' au lovit zona, în timp ce primarul ucrainean al oraşului, Dmitro Orlov, a vorbit despre o 'provocare criminală' din partea Rusiei.

Nu a existat nicio confirmare independentă a incidentului. Cea mai mare centrală nucleară din Europa, care este ocupată de trupele ruseşti din martie, este supusă bombardamentelor de mai multe săptămâni. Experţi ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) urmează să inspecteze situl. Cu toate acestea, Naţiunile Unite, Rusia şi Ucraina nu pot ajunge la un acord cu privire la planificarea vizitei. Diplomatul rus Mihail Ulianov a cerut Naţiunilor Unite să intervină pentru a asigura siguranţa centralei. Secretariatul ONU are sarcina de a da undă verde pentru o vizită la centrala nucleară a experţilor de la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, a declarat Ulianov pentru agenţia rusă de presă de stat TASS într-un interviu publicat duminică.

Potrivit unor rapoarte, ONU nu i-a permis până acum şefului AIEA, Rafael Grossi, să meargă în Ucraina, nu doar din motive de securitate, ci şi din cauza unei dispute privind itinerariul. Grossi ar putea să călătorească sub protecţia Rusiei prin peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova în 2014, dar acest lucru ar fi perceput ca un afront de către Kiev. Ucraina acuză trupele ruseşti că folosesc centrala nucleară ca pe o fortăreaţă din care trag asupra micilor oraşe Nikopol şi Marganeţ, care se află pe celălalt mal al lacului de acumulare Nipru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel