Probleme post-pandemie. Tot mai multe adolescente suferă din cauza tulburărilor de alimentație și depresiei

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Un studiu din Marea Britanie a constatat o creștere mare a tulburărilor de alimentație și a auto-vătămării în rândul adolescentelor, situație similară și în alte țări europene.

 

Cercetătorii au observat o creștere mare a tulburărilor de alimentație și a autovătămării în rândul adolescentelor din Regatul Unit, după pandemia COVID-19, scrie Euronews.

Din martie 2020, tulburările de alimentație au fost cu 42,4% „mai multe decât s-ar fi așteptat” specialiștii, în cazul fetelor cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani și cu 32% mai multe pentru cele cu vârste între 17 și 19 ani, a arătat o analiză a milioane de dosare ale medicilor de familie din Regatul Unit.

Episoadele de autovătămare au fost cu 38,4% mai multe decât se așteptau specialiștii pentru fetele adolescente cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, în timp ce nu a existat o creștere pentru fetele din alte grupe de vârstă.

Descoperirile au fost publicate în revista Lancet Child and Adolescent Health, de către Universitatea din Manchester, Universitatea Keele, Universitatea din Exeter și organizația de caritate pentru cercetarea sănătății mintale, Fundația McPin.

„Motivele pentru creșterea diagnosticelor de tulburări de alimentație și a episoadelor de autovătămare în rândul adolescentelor sunt probabil complexe”, a declarat Dr. Pearl Mok, autoarea principală a studiului, de la Universitatea din Manchester, într-un comunicat.

Ea a adăugat că asta „s-ar putea datora unui amestec de probleme precum izolarea socială, anxietatea rezultată din schimbarea rutinelor, întreruperea educației, influențe nesănătoase ale rețelelor sociale și creșterea gradului de conștientizare clinică”.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că creșterea tulburărilor de alimentație și a episoadelor de autovătămare a fost mai mare în comunitățile mai puțin defavorizate, ceea ce, a spus Mok, ar putea reflecta „diferențe în furnizarea de servicii și provocări în accesul la îngrijirea clinică”.

Cercetătorii au folosit o bază de date cu fișe anonime de sănătate a nouă milioane de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 24 de ani între 2010 și 2022 pentru a realiza studiul.

Ei nu au găsit nicio creștere a ratelor tulburărilor de alimentație sau a episoadelor de autovătămare pentru băieți.

„Creșterea uluitoare a diagnosticelor de tulburări de alimentație și a episoadelor de autovătămare în rândul adolescentelor subliniază necesitatea urgentă de a îmbunătăți accesul timpuriu la servicii și de intervenție în timp util”, a adăugat dr. Sruti Garg, psihiatru pentru copii și adolescenți și co-investigator la Universitatea din Manchester.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel