Protocolul SRI - DNA a fost invocat în procesul lui Liviu Dragnea, informează Antena 3.
UPDATE: S-a dat un termen nou, pentru data de 15 mai, potrivit Antena 3, Curtea Supremă fiind de acord cu solicitarea de miercuri.
Dragnea, absent
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu s-a prezentat miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde era programat să se desfăşoare ultimul termen al procesului în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Dragnea a fost aşteptat în faţa Instanţei supreme de aproximativ 10 protestatari, dar şi de un membru al USR, care strângea semnături pentru o iniţiativă legislativă prin care să li se interzică persoanelor condamnate penal să mai ocupe funcţii publice.
Avocat, cerere
În sala de judecată, avocatul Floarei Alesu le-a cerut magistraţilor trimiterea unei adrese către DNA prin care să se solicite procurorilor anticorupţie să spună în ce a constat cooperarea DNA - SRI în instrumentarea acestui dosar. 'Am o adresă în care procurorul şef de direcţie spune că beneficiar secundar este UM 9060 a SRI din Alexandria. Solicităm să cereţi DNA şi SRI în ce a constatat cooperarea dintre aceste instituţii în instrumentarea acestui dosar. Prevăd chestiuni care pot privi legalitatea urmăririi penale. În protocoalele de cooperare DNA - SRI se spune la articolul 2 că se creează echipe comune şi că SRI acordă procurorilor asistenţă tehnică de specialitate. Apărarea are dreptul să vă ceară eliminarea probelor care nu au fost administrate legal', a spus avocatul Floarei Alesu, care a fost susţinut de avocatul ce o reprezintă pe Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea, potrivit Agerpres.
De cealaltă parte, procurorul de şedinţă nu a fost de acord cu trimiterea solicitării la DNA, susţinând că cererea avocatului 'are termeni foarte vagi'.
[citeste si]
Amintim că Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu