Procesul documentelor clasificate ale lui Trump ar putea fi amânat până în primăvara anului 2024

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Procurorii federali din dosarul cu documente clasificate împotriva lui Donald Trump au cerut o dată provizorie a procesului în decembrie, dar natura complexă a propriilor reguli ale guvernului SUA pentru utilizarea unor astfel de secrete în instanță și provocările legale așteptate ar putea amâna aducerea în instanță cel puțin până în primăvara anului 2024.

 

Trump a fost acuzat de păstrarea informațiilor privind apărarea națională, inclusiv secretele nucleare ale SUA și planurile de represalii ale SUA în cazul unui atac, ceea ce înseamnă că cazul său va fi judecat în conformitate cu regulile prevăzute în Actul privind procedurile de informații clasificate sau „Cipa”, scrie The Guardian.

Statutul a fost adoptat în anii 1980 pentru a proteja guvernul împotriva problemei „graymail” în cazurile de securitate națională, o tactică în care apărarea amenință să dezvăluie informații clasificate în cadrul unui proces, pariând că guvernul ar prefera să renunțe la acuzații decât să riscă dezvăluirea.

„Cipa” cere, în esență, apărării să dezvăluie în prealabil informațiile clasificate pe care doresc să le folosească la proces, astfel încât instanțele să poată decide dacă adaugă restricții. Dacă guvernul consideră că restricțiile nu sunt suficiente, poate decide dacă mai dorește să continue cazul.

În timp ce „Cipa” a stabilit un mecanism prin care guvernul poate acuza în siguranță cazurile care implică documente clasificate, seria de pași care trebuie urmați înseamnă că este nevoie de mai mult timp pentru a se ajunge în judecată în comparație cu dosarele penale obișnuite, fără implicații de securitate națională.

„Cipa” cere, de asemenea, apărării să revizuiască toate materialele clasificate și redactarea de briefing-uri într-o cameră ultra-securizată concepută pentru a manipula documente secrete numită „facilitate de informații compartimentate sensibile” (Scif). Câtă vreme singurul Scif este în Miami, doar călătoria dus-întors ar putea necesita un program mai lent.

Procurorii din cazul Trump au indicat că doresc să ajungă rapid în judecată, dar complexitatea preferinței clare a „Cipa” și a lui Trump pentru amânare – dacă câștigă alegerile înainte de a ajunge în judecată, cazul ar putea fi abandonat – ar putea respinge semnificativ calendarul propus de guvern.

În acest scop, calendarul reprezintă mai mult un semnal din partea procurorilor că ei cred că ar fi gata să ducă cazul Trump în judecată înainte de sfârșitul anului, decât un calendar realist care va fi supus mai multor obstacole, așa cum a fost identificat de experți juridici familiarizați cu procesul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel