Procesul în dosarul ”COLECTIV”, nou termen. Se cere pedeapsa maximă pentru Piedone

Colectiv
Colectiv

Dezbaterile finale în dosarul Colectiv continuă la Tribunalul București, după ce, luni, procurorii au cerut pedeapsă orientată spre maximum pentru fostul primar Cristian Popescu Piedone și pentru alte foste angajate ale Primăriei.

Miercuri este a doua zi în care vot fi expuse concluziile în dosarul Colectiv, cel mai probabil urmând să se ceară pedepse și alți inculpați din dosar.
Luni, în prima zi de dezbateri, procurorii au cerut pedepse orientate spre maximum pentru fostul primar Cristian Popescu Piedone și pentru alte foste angajate ale Primăriei Sectorul 4, pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, potrivit Mediafax. Pedeapsa maximă e de 15 anii. Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, în fața instanței, că se consideră nevinovat.

De asemenea, în timpul primei zile de dezbateri, victimele și părinții tinerilor morți în incendiul din Colectiv au cerut, prin avocați, daune morale uriașe de la fostul primar Cristian Popescu Piedone și de la foștii angajați ai Primăriei. Sumele cerute de fiecare parte civilă variază între 300.000 și 40 de milioane de euro. De exemplu, Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv și tatăl lui Alex Iancu, decedat în urma incendiului din Colectiv la 22 de ani, a cerut 40 de milioane de euro daune morale, la fel ca și Mihai Popescu, un tânăr rănit în incendiu.

Andrei Găluț, solistul trupei Goodbye to Gravity, cere daune de 8 milioane de euro. Acesta este singurul supraviețuitor din trupă, în prezent fiind în SUA. Dosarul a parcurs paşi puţini şi îngreunaţi: iniţial s-a început judecata lui la Judecătoria Sectorului 4, unde vreme de câteva termene bune s-a discutat strict pe competenţa instanţei. În final, s-a decis declinarea competenţei către Tribunalul Bucureşti.

Pompieri, trimiși în judecată

În dosarul Colectiv, au mai fost trimişi în judecată şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, acuzaţi că ştiau că acel club funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendii şi au ignorat acest lucru. La primul termen de la Tribunalul Militar, instanţa care a primit dosarul pompierilor, judecătorii au decis la finele lunii decembrie 2017 să înainteze această cauză Tribunalului Bucureşti, pentru a se discuta reunirea cu cealaltă, aflată deja pe rolul instanţei civile.

La rândul lui, Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost trimis în judecată în mai 2016 pentru două infracţiuni de abuz în serviciu cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4, alături de Aurelia Ioficiu, şef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4 Bucureşti la data faptelor, acuzată de complicitate la abuz în serviciu, Luminiţa Ganea, consilier în cadrul aceleaşi structuri şi de Sandra Moţoc, referent superior în cadrul serviciului, asupra căreia planează suspiciuni de complicitate la abuz în serviciu.

Toate cauzele se află într-un singur dosar, cel de la Tribunalul Bucureşti, care a ajuns în faza dezbaterilor finale la cinci ani de la incendiul din clubul bucureștean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel