Procesul lui Hunter Biden își selectează jurații. Joe Biden: Îi port iubire nemărginită fiului meu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fiul președintelui Joe Biden, Hunter, a sosit luni la tribunal pentru selecția juriului într-un proces federal împotriva sa, după eșecul unei înțelegeri cu procurorii care ar fi evitat spectacolul unui proces atât de aproape de alegerile din 2024. Prima doamnă, Jill Biden, a sosit la scurt timp după, intrând în tribunal pentru a-și susține fiul.

Joe Biden a declarat că, în calitate de președinte, nu va comenta procesul penal, dar ca tată are "iubire nemărginită pentru fiul meu, încredere în el și respect pentru puterea lui".

„Sunt președintele, dar sunt și tată”, a spus el într-o declarație. „Jill și cu mine ne iubim fiul și suntem foarte mândri de bărbatul care este astăzi.”

Hunter Biden, care și-a petrecut weekendul cu părinții săi, a fost acuzat în Delaware de trei infracțiuni legate de achiziționarea unei arme de foc în 2018, când era, conform memoriilor sale, în mijlocul unei dependențe de droguri. El a fost acuzat că a mințit un dealer de arme licențiat, făcând o declarație falsă pe formularul utilizat pentru a verifica solicitanții de arme, când a spus că nu este consumator de droguri și că a deținut ilegal arma timp de 11 zile.

El a pledat nevinovat și a susținut că este vizat în mod nedrept de Departamentul de Justiție, după ce republicanii au denunțat înțelegerea acum defunctă ca un tratament special pentru fiul președintelui democrat.

Hunter Biden se confruntă și cu un proces separat în California, pentru acuzații de neplată a 1,4 milioane de dolari în taxe. Ambele cazuri urmau să fie rezolvate printr-o înțelegere cu procurorii în iulie anul trecut, culminând cu o investigație de mai mulți ani în afacerile sale, notează Startribune.

Judecătoarea va pune grupului de jurați o serie de întrebări pentru a determina dacă pot servi imparțial în juriu, inclusiv dacă au donat campaniilor politice sau au candidat pentru funcții politice. Ea va întreba dacă opiniile lor despre campania prezidențială din 2024 îi împiedică să fie imparțiali.

De asemenea, va întreba dacă potențialii jurați cred că Hunter Biden este urmărit penal pentru că tatăl său este președinte. Va întreba despre achiziționarea de arme de foc și problemele de dependență, inclusiv: „Credeți că cineva care este dependent de droguri nu ar trebui să fie acuzat de o crimă?”.

Hunter Biden a pledat nevinovat în ambele cazuri, iar avocații săi au sugerat că ar putea argumenta că nu se vedea pe sine ca un dependent atunci când procurorii spun că a bifat „nu” la întrebarea de pe formular. Ei vor ataca, de asemenea, credibilitatea proprietarului magazinului de arme.

Procurorii, între timp, plănuiesc să cheme ca martori fosta soție a lui Hunter Biden și văduva fratelui său, Hallie, cu care a avut o relație romantică.

Dacă va fi condamnat, ar putea risca până la 25 de ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel