Procesul lui Trump, îngheţat până în martie 2024. Fostul preşedinte cataloghează schimbarea datei drept "ingerinţă electorală"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Trump a respins hotărârea luată de un judecător de a stabili data de începere a procesului său federal în Washington referitor la acuzațiile legate de presiuni electorale din 2020. El a caracterizat această decizie ca fiind o "ingerință electorală" în contextul alegerilor prezidențiale din 2024.

Trump va fi judecat abia în primăvara anului viitor. Pe platforma sa Truth Social, fostul președinte și candidat în alegerile primare republicane a adresat acuzații judecătorului că ar nutri un sentiment de "ură față de Trump". În plus, acesta şi-a anunțat intenția de a face recurs.

Un tribunal federal american a emis o hotărâre luni, stabilind că procesul din Washington, prin care se vizează acțiunile fostului președinte Donald Trump de a contesta rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA din 2020, va începe la data de 4 martie 2024, potrivit Agerpres.

Decizia a fost comunicată de judecătoarea Tanya Chutkan care va superviza procesul. Procurorul special Jack Smith inițial propusese ca procesul împotriva lui Donald Trump să înceapă la 2 ianuarie 2024, dar judecătoarea a considerat că acest interval de timp este insuficient.

Fostul preşedinte se confruntă în Georgia cu 13 capete de acuzare, inclusiv şantaj, în baza unei legi cunoscute sub acronimul RICO folosită de obicei pentru a viza crima organizată. El este acuzat că a făcut presiuni asupra oficialilor statului pentru a anula înfrângerea sa în faţa preşedintelui democrat Joe Biden în alegerile din 2020.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel