Procesul penal istoric al lui Trump ar putea fi amânat, anunță Procuratura din Manhattan

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Procuratura din Manhattan a precizat faptul că este deschisă la o amânare cu 30 de zile a procesului penal al lui Donald Trump, care este programat să debuteze la sfârşitul lunii martie, la New York. Trump este acuzat de plăţi ascunse către o actriţă de filme pentru adulţi.

 

Procuratura a transmis faptul că este 'pregătită pentru un proces pe 25 martie', însă 'nu se opune unei amânări de până la 30 de zile pentru a permite apărării să examineze' noi documente depuse în procedură, a arătat Parchetul condus de Alvin Bragg, procurorul din Manhattan.

Această posibilă amânare apare în contextul în care avocaţii lui Donald Trump au solicitat şi ei amânarea acestui proces cu scopul de a aştepta o decizie a Curţii Supreme a SUA de la Washington despre imunitatea lui prezidenţială.

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane din luna noiembrie 2024 urmează să apară într-un proces penal pe data de 25 martie, la New York, pentru un caz de plăţi către o fostă actriță de filme pentru adulţi, Stormy Daniels.

Procurorul Alvin Bragg îl urmăreşte penal pentru 34 de fraude contabile, pedepsite cu 4 ani de închisoare, dacă fostul președinte de la Casa Albă este găsit vinovat.

Donald Trump, care susține că este nevinovat, este acuzat de faptul că a falsificat conturile imperiului său imobiliar Trump Organization cu scopul de a ascunde 130.000 de dolari plătiţi lui Stormy Daniels, pe numele real Stephanie Clifford, chiar înainte de alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a anului 2016.

Conform acuzării, Sormy Daniels a trebuit să păstreze tăcerea cu privire la o presupusă relaţie sexuală din anul 2006, când Trump era deja căsătorit cu Melania Trump. Însă Donald Trump neagă orice relaţie cu fosta actriţă de filme pentru adulți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel