Procuratura din Ucraina susține că Rusia a lovit Harkovul cu rachete produse în Coreea de Nord

Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels

Procuratura din regiunea Harkov a furnizat sâmbătă noi dovezi că Rusia a atacat Ucraina cu rachete furnizate de Coreea de Nord, prezentând resturi din acestea, relatează Reuters. 

Un consilier principal al președintelui Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a lovit Ucraina săptămâna aceasta cu rachete furnizate de Coreea de Nord, pentru prima dată de la începutul timpul invaziei.

Dmytro Chubenko, purtătorul de cuvânt al parchetului, a declarat că racheta, una dintre cele câteva care au lovit orașul Harkov pe 2 ianuarie, este diferită vizual și tehnic de modelele rusești.

Rachetele sunt asemănătoare cu cele de producție rusească

"Metoda de producție nu este foarte modernă. Există abateri de la rachetele standard Iskander, pe care le-am văzut anterior în timpul atacurilor asupra Harkovului. Această rachetă este similară cu una dintre rachetele nord-coreene pe care le știm", a declarat Ciubenko presei în timp ce afișa rămășițele.

El a spus că racheta are un diametru puțin mai mare decât racheta rusă Iskander, în timp ce duza, înfășurările electrice interne și părțile din spate erau, de asemenea, diferite.

„Din acest motiv înclinăm spre versiunea că aceasta ar putea fi o rachetă care a fost furnizată de Coreea de Nord”.

Chubenko a refuzat să dea numele exact al modelului rachetei.

Rusia a atacat Harkov cu mai multe rachete săptămâna aceasta, ucigând două persoane și rănind peste 60 într-unun dintre cele mai mari raiduri cu rachete și drone de la începutul războiului la scară largă în februarie 2022.

Coreea de Nord se află sub embargoul ONU asupra armelor de când a testat pentru prima dată o bombă nucleară în 2006.

Rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU – aprobate cu sprijinul Rusiei – interzic țărilor să facă schimb de arme sau alte echipamente militare cu Coreea de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel