Procurorul general din New York declară că Trump ar trebui declarat răspunzător de fraudă încă dinainte de proces

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Procurorul general al New York-ului i-a cerut miercuri unui judecător de stat să declare, chiar înainte de începerea procesului, că Donald Trump a comis fraudă prin transmiterea unor declarații false bancherilor și asigurătorilor, supraestimând averea sa netă cu până la 2,23 miliarde de dolari.

În dosarele la o instanță de stat din Manhattan, procurorul general Letitia James a spus că dovezile din cazul ei civil au arătat „folosirea frauduloasă repetată și persistentă” de către Trump și afacerea sa de familie a situațiilor financiare false și înșelătoare din 2011 până în 2021.

James a spus că umflarea valorii a peste o duzină de active cu sute de milioane de dolari a stabilit răspunderea inculpaților pentru fraudă în conformitate cu Legea executivă a statului.

„Efectul cumulativ al acestor numeroase scheme înșelătoare de a umfla activele lui Trump și, prin urmare, valoarea sa netă, este uluitor” și este „doar vârful unui aisberg mult mai mare de înșelăciune", a spus James.

La mai puțin de o oră de la declararea lui James, avocații lui Trump și ai celorlalți inculpați și-au depus propriile acte, încercând să pună capăt a ceea ce au numit „cruciada lui James împotriva președintelui Trump” și să respingă întregul caz.

Citând o decizie recentă a curții de apel, ei au spus că multe dintre tranzacțiile contestate de James au avut loc cu prea mult timp în urmă pentru a fi revizuite în instanță și au spus că procurorul general nu a oferit nicio dovadă că cineva a fost vătămat.

„Ceea ce caută să facă aici [este] să devină arbitrul post-hoc al pieței prin introducerea propriei ei judecăți în tranzacții strict private, profitabile”, au spus avocații inculpaților. „Dovezile înregistrate subminează acum pe deplin pretinsele ei afirmații”.

Ames și-a intentat procesul în septembrie anul trecut, acuzându-l pe Trump că a mințit cu privire la valoarea proprietăților, inclusiv pentru proprietatea lui Mar-a-Lago din Florida și apartamentul penthouse Trump Tower din Manhattan și propria sa valoare netă.

Ea a spus că Trump a făcut acest lucru pentru a obține în mod fraudulos condiții mai bune pentru împrumuturi și asigurări și că frauda sa a vătămat participanții cinstiți de pe piețele bancare, asigurărilor și imobiliare.

Procurorul general cere cel puțin 250 de milioane de dolari de la Trump, fiii săi adulți, Donald Jr. și Eric, de la Trump Organization și de la alții, și să-i împiedice să conducă afaceri în New York.

Un proces în fața judecătorului de la Curtea Supremă de stat Arthur Engoron este programat pentru 2 octombrie.

Cazul este separat de patru procese penale cu care Trump, în vârstă de 77 de ani, se confruntă în timp ce caută câștigarea unui al doilea mandat la Casa Albă. Două procese sunt pentru încercarea de a-și inversa pierderea în alegerile din 2020.

Trump, favoritul pentru nominalizarea la președinția republicană din 2024, a negat faptele greșite în toate cazurile, considerându-le parte dintr-o vânătoare de vrăjitoare democrată împotriva lui. Procurorul James este democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel