Surse judecătorești relevă faptul că procurorul special Robert Mueller a intrat în posesia unui ''selfie cu un nud'' de la o companie rusă.
Procurorul special american Robert Mueller, care coordonează investigaţia privind ingerinţele electorale ruse, a intrat în posesia unui selfie cu un nud în timp ce strângea informaţii de la o companie rusă acuzată de amestec în scrutinul prezidenţial din SUA din 2016, potrivit unor documente judecătoreşti, informează duminică dpa. Compania Concord Management and Consulting, care este acuzată că a coordonat un amplu complot în social media pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale, s-a plâns joi, într-o serie de documente depuse la tribunal, că procurorul special Robert Mueller îşi depăşeşte atribuţiile, refuzând să publice o parte din informaţiile obţinute de echipa sa de anchetatori.
În ceea ce-l priveşte, Mueller insistă că informaţiile respective ar trebui secretizate deoarece conţin date sensibile despre securitatea naţională şi tehnicile serviciilor de informaţii ale SUA. Totuşi, avocaţii companiei Concord sunt de altă părere. Este oare posibil ca felul în care a colectat un selfie cu un nud să ameninţe într-adevăr securitatea naţională a Statelor Unite?, s-au întrebat avocaţii companiei ruse, potrivit documentelor depuse la tribunal. Din respectivele documente nu rezultă cine apărea în acel selfie, iar la dezvăluirea... exotică nu se mai face niciun fel de menţiune în cadrul documentelor.
Citește și: Trump, declarație fermă despre acuzațiile de complicitate cu Rusia
Fabrica de trolli a Kremlinului
Un purtător de cuvânt al procurorului special a refuzat să comenteze informaţiile. Concord, singura entitate rusă acuzată de Mueller care este în prezent angajată într-un proces în SUA, a pledat nevinovat la acuzaţiile de conspiraţie privind amestecul Kremlinului în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016. Proprietarul companiei este Evgheni Prigojin, un oligarh miliardar supranumit bucătarul-şef al lui (Vladimir) Putin, datorită aproprierii sale cu preşedintele rus.
Prigojin, în vârstă de 57 de ani, a fost acuzat într-un proces separat de echipa lui Mueller că este cel care finanţează aşa-numita Internet Research Agency (IRA), o fabrică de trolli a Kremlinului care a folosit reţele de socializare pentru a răspândi ştiri false în campania pentru scrutinul prezidenţial american din 2016, pentru a-i creşte şansele lui Trump şi a o discredita pe contracandidata sa de la acea vreme, Hillary Clinton.
Citește și: Rusia, terorist condamnat. Putin l-a sunat pe Trump
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News