EXTINDEREA EBOLA. De ce îi îngrijorează pe producătorii de CACAO

În ultimele două săptămâni, pe fondul temerii faţă de o extindere a epidemiei de Ebola în Coasta de Fildeş şi în Ghana, principalii producători mondiali de cacao au crescut preţul acesteia cu 10%.

Cele două ţări nu sunt afectate în acest moment, dar sectorul producţiei de cacao este ameninţat. Cu câteva zile înainte de începerea perioadei de recoltare (de la jumătatea lunii octombrie şi până în martie), investitorii sunt îngrijoraţi, scrie Financial Times.

În cayul în care epidemia se va extide şi în aceste ţări, măsurile de carantină vor perturba grav mişcarea populaţiei, afectând accesul la mâna de lucru. Prin urmare, preţul a crescut cu 10% în ultimele săptămâni, ajungând la 2.957 de euro pe tona de cacao.

Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu ciocolata. Viitorul nu arată bine

Coasta de Fildeş asigură 40% din piaţa mondială  şi se învecinează cu Guineea şi Liberia, ţări lovite dur de epidemia de Ebola. Ghana, care asigură 20% din producţia mondială, nu are frontieră cu vreo ţară afectată de Ebola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel