Generozitate record: Nvidia adună 15 milioane de dolari pentru organizațiile non-profit din Israel care sprijină civilii afectați de război

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Compania producătoare de cipuri din SUA, Nvidia, împreună cu angajații săi, au donat 15 milioane de dolari organizațiilor non-profit din Israel care sprijină civili afectați de conflictul dintre Israel și grupul militant palestinian Hamas, potrivit Reuters.

Mii de angajați din peste 30 de țări au donat în total 5 milioane de dolari, iar compania a dublat suma la 10 milioane de dolari printr-un program special creat pentru a ajuta persoanele afectate de război, conform anunțului făcut de Nvidia duminică.

Compania a subliniat că această donație reprezintă cea mai mare strângere de fonduri umanitare din cei 30 de ani de existență ai companiei.

Gideon Rosenberg, consilierul general adjunct al Nvidia, a declarat: "Suntem mândri să vedem un asemenea sprijin amplu din partea familiilor Nvidia din Israel și din întreaga lume, și suntem recunoscători pentru rugăciunile lor și pentru speranța în întoarcerea colegului nostru Avinatan Or și a celorlalți ostatici din captivitatea Hamas."

Avinatan Or, în vârstă de 30 de ani, este inginer la Nvidia din aprilie 2022, conform paginii sale de LinkedIn. El a fost capturat de Hamas la festivalul de muzică Nova pe 7 octombrie împreună cu prietena sa Noa Argamani și aproximativ 240 de alte persoane, dintre care unii au fost eliberați ulterior.

Nvidia a declarat că angajații au ales să doneze către organizații din regiune, printre care se numără Fondul Asor (JGive), American Friends of Magen David Adom, Doctors Without Borders, Friends of United Hatzalah, IsraAID (US) Global Humanitarian Assistance, Agenția Evreiască pentru Israel, World Central Kitchen și Zaka.

De asemenea, Nvidia a menționat că a donat sute de computere familiilor evacuate din nordul și sudul Israelului și a furnizat mii de mese calde din cafeneaua biroului său din Yokneam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel