Producătorul german de armament Rheinmetall înfiinţează în România un hub logistic pentru armele folosite în Ucraina

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Producătorul german de armament Rheinmetall construieşte un hub logistic şi de întreţinere a echipamentelor militare la Satu Mare, în România, ce ar urma să fie dat în folosinţă luna aceasta pentru a asigura service-ul armelor folosite în războiul din Ucraina, a anunţat compania duminică, potrivit Reuters.

 

Acesta urmează să 'joace un rol central în menţinerea stării de pregătire operaţională a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina şi asigurarea disponibilităţii sprijinului logistic', a afirmat un purtător de cuvânt al companiei.

Centrul localizat în apropiere de graniţa cu Ucraina se va ocupa de întreţinerea obuzierelor, a tancurilor Leopard 2 şi Challenger, vehiculelor de luptă Marder, a transportoarelor blindate Fuchs şi a camioanelor militare.

'Rheinmetall este preocupată în cel mai înalt grad să asigure forţelor NATO şi Ucrainei cel mai bun sprijin posibil', a subliniat într-un comunicat directorul Armin Papperger.

Compania a înfiinţat un centru similar în Lituania în iunie 2022 pentru susţinerea vehiculelor NATO din ţările baltice, scrie Agerpres.

Un camion ucrainean plin cu arme a încercat să intre în România

Acum două zile, 1.200 de pistoale suspecte a fi arme letale au fost găsite într-un camion condus de un şofer ucrainean la intrarea în ţară.

Poliţiştii de frontieră din Constanța au descoperit 1.200 de pistoale, suspecte de a fi arme letale, într-un camion condus de un şofer din Ucraina, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă. În documentele de transport scria că bărbatul transporta pistoale cu gaze pentru o firmă din Ucraina.

”Eu sper din tot sufletul ca astfel de arme nu vor intra în România pentru perioada de după război. România are multe bube, dar din punctul de vedere al siguranței, spre deosebire de Rusia sau Ucraina, înainte de război, nu se împușcă lumea pe stradă”, a spus Bogdan Chirieac, pentru România TV.

Întrebat de cine crede că ar fi fost beneficiarii reali ai acestor arme letale, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat: ”Sunt convins că cei care au descoperit acest transport vor avea mai multe informații. Probabil că a existat și o informare în legătură cu acest transport. În orice caz, acesta este un semnal de alarmă și probabil că autoritățile sunt îngrijorate, dincolo de ceea ce nu se spune. Zona asta de armament și muniție poate fi letală pentru țara noastră, mai ales dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva cu statul ucrainean. Dacă statul ucrainean colapsează, cum s-a întâmplat cu Irakul sau cu Siria - Turcia cu Siria se luptă acum fiindcă sirienii atacă Turcia, dar nu sirienii din Damasc, ci sirienii înarmați de la graniță că nu au ce să mănânce - noi nu ne dorim acest lucru în estul Europei sub nicio formă. Deci este un pericol real și ar trebui alocat buget, făcut un comandament și luate toate măsurile necesare să nu ne trezim cu așa ceva în țara noastră. Ori, într-un camion 1200 de pistoale, iertați-mă, nu e jucărie. Mie mi-e teamă că e trafic ăsta”, a concluzionat analistul politic, Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel