Producerea incendiilor de vegetaţie uscată nu a rămas nepedepsită. Garda de Mediu Brăila a aplicat amenzi în valoare de 65.000 lei

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Potrivit Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu (CJGM) Brăila, în luna iulie, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat mai multe amenzi a căror valoare totală se ridică la 65.000 lei, motivul fiind producerea incendiilor de mirişte şi vegetaţie uscată.

În urma informărilor primite din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, comisarii de mediu au efectuat, pe raza judeţului Brăila, şase controale cu privire la producerea unor incendii de mirişte şi vegetaţie uscată şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.000 lei şi două avertismente. Incendiile produse au afectat o suprafaţă totală de aproximativ 9 ha, conform măsurătorilor efectuate de APIA Brăila şi GNM Brăila.

'Practica arderii vegetaţiei ierboase şi a miriştii are efecte negative asupra sănătăţii şi vieţii oamenilor (cauzate de emisiile de poluanţi), a factorilor de mediu: aer, sol, dar şi a speciilor de plante şi animale. Menţionăm faptul că există posibilitatea extinderii necontrolate a incendiului cu afectarea bunurilor materiale şi chiar a vieţilor omeneşti, dar şi posibilitatea afectării circulaţiei rutiere sau feroviare', se arată într-un comunicat al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu (CJGM) Brăila, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel