EXCLUSIV  Producția de carne, pusă în pericol de UE din cauza poluării, în timp ce negociază importuri din America de Sud. Carmen Avram: A fost o bătălie cruntă

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Europarlamentarul PSD Carmen Avram a vorbit despre planurile Comisiei Europene de a importa carne de vită din America de Sud, în contextul îngrijorării cu privire la criza climatică, prin care nu se rezolvă de fapt problema poluării, ci doar este mutată în altă parte.

Totodată, europarlamentarul român a mai pus accent și pe problemele de controlul calității pe care le-ar genera un astfel de proiect, în condițiile în care fermierii nu au aceleași standarde de producție în America de Sud.

Redăm mai jos dialogul dintre europarlamentarul Carmen Avram și jurnalistul Val Vâlcu, pe marginea acestui subiect:

Carmen Avram: „Începe să se consume mai multă carne de vită în Europa și în România, ori Comisia Europeană face presiuni acum să fie semnat acel acord cu Argentina, Brazilia, Uruguay și Paraguay, care, dacă se semnează, va facilita intrarea pe piața europeană a unor cantități foarte mari de carne, inclusiv de vită. Asta ar da o lovitură dură crescătorilor (n.r. europeni)”.

Val Vâlcu: „Acest mecanism este parte din ipocrizia europeană, să spunem. Noi nu cultivăm soia modificată genetic, dar 99% din cantitatea de soia este importantă, iar în restul lumii e modificată genetic. Așa și aici! Nu mai poluăm, nu mai facem, nu mai dregem, dar înlocuim laptele de vacă cu lapte de cocos și cu cine știe ce trăznăi, care defrișează pădurea amazoniană”.

Carmen Avram: „Plus standardele. Tu verifici cum este făcută hrana, teoretic, ca să îndeplinească condițiile pentru a intra în Uniunea Europeană, însă nu poți verifica standardele alea. Carnea care va intra va fi mai ieftină decât carnea care se produce în Uniunea Europeană, pentru că aici se investește mai mult pentru ca ea să îndeplinească criteriile de ajungere pe piață. Avem ferme mari de vaci în România. Avem producători foarte mari și a fost o bătălie cruntă”.

Poți vedea continuarea discuției în clipul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel